23.7 C
Budapest
2020. július 8., szerda
Elemi.hu
Gazdaság

Másfél hónapja nincs új madárinfluenza-fertőzés – lazulnak a korlátozások Békés megyében

Mivel másfél hónapja nem regisztráltak új megbetegedést, ezért Békés megye nagy részén a Nébih elrendelte a megfigyelési körzetek feloldását. Ismét zavartalanul folyhatnak a belföldi és az unióba irányuló szállítások.

A legutolsó, május 15-ei Békés megyei kitörés óta az összes madárinfluenzával érintett gazdaságot fertőtlenítették a szakemberek. Amennyiben a járványügyi helyzet továbbra is kedvezően alakul, hamarosan a telepek újratelepítése is megkezdődhet – közölte a Nébih.

A korlátozott területek feloldásának köszönhetően – három települést leszámítva – Békés megyéből ismét zavartalanul folyhatnak a belföldi és uniós szállítások. Békéssámson, Kardoskút és Orosháza – a szomszédos megyék kitörései miatt – továbbra is megfigyelési körzetbe esik. E településeken a korlátozások feloldására leghamarabb július 9-én kerülhet sor.

(Fotó: Shutterstock)

Kapcsolódó híreink

Javaslatot tettek a turizmus megmentésére az érdekképviseletek

Irányi Dániel

Tömeges elbocsátásokra készülnek a német vállalatok

Irányi Dániel

Ukrajnának nagyon betett a leállás, 70 százalékkal nőtt a munkanélküliek száma

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben