6.1 C
Budapest
2020. február 27., csütörtök
Elemi.hu
Belföld Hírek

Marháknak nem, embereknek jó még a BKV busza.

Nem működnek a klímák több, mint 300 buszon…

A másodfokú hőségriasztás ellenére több mint 300 BKV-buszon nem működik a klíma, akár 40 fok is lehet az utastérben – írja a Közlekedő Tömeg közösségi oldalán.

Miután múlthéten majd 41 fokos hőséget mértek a villamospótló buszokon, vasárnap ismét műszert ragadtak, hogy állításukat igazolják:
volt olyan busz, amin 38,4 fokot mértek, míg a BKK-előírások szerint 26-nak kellett volna lennie.

Ettől nem csak hogy szenvednek az utasok, de még a buszsofőrök is rosszul lehetnek, figyelmük tompulhat, ami kifejezetten balesetveszélyes. Erre egyébként az Egységes Közlekedés Szakszervezet is figyelmeztetett még júniusban – úgy tűnik, hiába.

Nem sok eredménye van a Közlekedő Tömeg munkájának sem: azt írják, egy-egy forróbb nap után akár 50, hozzájuk befutó hibabejelentést is továbbítanak a BKV-nak az elromlott klímákról, de ott csak a vállukat vonogatják. A BKV annyit reagált minderre, hogy a klímaberendezések napközben romlanak el, ezért van hőség az autóbuszokon. “Úgy tapasztaljuk, ez nem fedi a valóságot: számos buszról rendszeresen kapunk panaszbejelentéseket az utasoktól, mely azt bizonyítja, hogy jellemzően meg sem javítják a járművek klímáit” – fogalmaznak közösségi oldalukon. A BKV továbbá azzal mentegetőzik, hogy az elromlott klímaberendezéssel rendelkező buszokat azonnal lecserélik egy másikra, ám ez szinte sosem történik meg.

Hozzáteszik: szarvasmarhákat már tilos lenne ekkora hőségben szállítani, az EU 2005/1/EK rendelete alapján komoly bírság járna érte. Sokan inkább az autózást választják ahelyett, hogy élve megfőzze őket a tömegközlekedés – ezzel tovább növelve a városban amúgy is jelentős légszennyezést és a dugókat.(nepszava)

Kapcsolódó híreink

Nem volt jó ötlet: szórólapon árulta a pálinkáját, lekapcsolta a NAV

Kiss Albert

Szicília: Egy hét alatt öt bálna pusztult el.

bojtilaszlo

Ezt a pedofilt keresi a rendőrség

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben