14.8 C
Budapest
2020. március 29., vasárnap
Elemi.hu
Hírek Sport

Marco Rossi esélyeket latolgatott

A hazai, labdarúgás iránt érdeklődő közeg alighanem már tűkön ülve várja a március 26-i, Bulgária elleni EB-pótselejtezőt, melyet idegenben, Szófiában kell megvívnunk. Hogy aztán, ha sikerül leküzdenünk az első akadályt, néhány nappal később, hazai környezetben, az új Puskás Arénában vívhassuk ki az Európa bajnoki részvételt Románia vagy Izland ellen.

Bár a mérkőzésig még sok víz lefolyik a Dunán, a Nemzeti Sport természetesen már az esélyekről kérdezte Marco Rossi szövetségi kapitányt.

Kiemelte:

Belemehetnénk abba, hogy mi lenne harmincegyedikén, de amíg nem nyerünk Szófiában, felesleges ezen morfondírozni. Illetve… Egy megjegyzés mégiscsak kikívánkozik belőlem: valami azt súgja, ha teljesül a vágyunk, és két mérkőzést játszhatunk, az első lesz a nehezebb. Félreértés ne essék, Izland vagy Románia ellen is embert próbáló párharc várna ránk, de azt legalább a Puskás Arénában vívhatnánk meg. Noha a bolgárok papíron azonos játékerőt képviselnek, mint mi, mellettük szól a hazai pálya előnye. Fel kell készülnünk a különleges körülményekre, a kemény légkörre és a vele járó agresszivitásra. S van még valami, ami Bulgáriának előnyt jelenthet, nevezetesen az, hogy a várható kezdő tizenegyében öt olyan labdarúgó található, aki egy klubban, nevezetesen a Ludogorecben játszik. Az összeszokottság sokat ér ezen a szinten – sajnos, mi nem mondhatjuk el magunkról, hogy a csapat fele szüntelenül együtt futballozik.

Persze azért nem látta összességében ilyen negatívan a helyzetet:

No, azért nem reménytelen a helyzetünk! Szerintem ugyanannyi sanszunk van a győzelemre, mint ellenfelünknek. Ha kihozzuk magunkból a maximumot, ha kilencven percen át képesek leszünk küzdeni és hajtani, igenis nyerhetünk!

Sokakat foglalkoztat, hogy a magyar válogatott egyik legjobbja, Willi Orbán úgy tűnik, nem léphet pályára sérülés miatt, erről is beszélt a magyar csapat edzője:

Kapcsolatban vagyunk, némi túlzással minden lépéséről tudunk, így arról is, hogy a múlt héten elkezdte a futóedzéseket. Még várnunk kell rá, hogy eldőljön, lesz-e olyan szerencsénk, hogy mégis számíthatunk rá a pótselejtezőn. Természetesen nem csak Willivel, mindenkivel tartjuk a kapcsolatot, azt akarjuk, hogy a játékosok érezzék, mögöttük vagyunk! Csak együtt lehetünk sikeresek!  – és akkor, ha a megfelelő mentalitás jellemez mindnyájunkat.

Természetesen nem kerülhették ki azt a kérdést sem, mi történt Dzsudszák Balázzsal az elmúlt hetekben, ugyanis kénytelen volt viharos gyorsasággal csapatot váltani, Rossi így fogalmazott:

Megdöbbentem, nem tagadom, de jóformán megijedni sem volt időm, mert Balázs egy-két nap leforgása alatt talált magának új klubot, ráadásul az előzőnél minden szempontból jobbat. Láttam az első mérkőzését múlt pénteken az al-Ainban, örültem annak, hogy remekül játszott. Azóta megkaptam a különböző mutatóiról szóló adatokat, arról árulkodnak, hogy jó állapotban van, így nincs akadálya, hogy segítségünkre legyen a pótselejtezőn.

Egyébként a FIFA nyilvánosságra hozta havonta frissülő világranglistáját. A magyar labdarúgó-válogatott továbbra is az 52. helyen áll. A Nemzetek Ligájában ránk váró Bulgária még mindig az 59.

(fotó: Nemzeti Sport)

 

Kapcsolódó híreink

A Bundeswehrnek jogában áll kirúgni a szélsőjobboldaliakat.

bojtilaszlo

Brutális gyilkosság áldozata lett egy nő saját dél-afrikai otthonában

bojtilaszlo

Szexrabszolgaként dolgoztattak egy asztmás tinilányt

bojtilaszlo

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben