21.1 C
Budapest
2020. augusztus 6., csütörtök
Elemi.hu
Kiemelt Környezetvédelem

Már a magyar házakra is kerülhet szmogevő tető

Az autók kipufogógázaiként, illetve az ipari termelés során keletkező nitrogén-oxidok egyre nagyobb mennyiségben vannak jelen a légkörben. Ezek a részecskék nemcsak a környezetre károsak, hanem az emberek által belélegzett levegőt is mérgezik. A probléma kezelésében az új technológiáknak köszönhetően az épületeknek is nagy szerep juthat.

A BMI Villas újrahasznosított lemeze a káros anyagokat a napsugarak és az esővíz segítségével semlegesíti. A Noxite Eco-Active egy titán-dioxid bevonattal ellátott bitumenes lemez, amely a napsugarakkal találkozva a nitrogén-oxidokat a környezetre nem káros hatású vegyületekké bontja.

A lemezek 100%-ban újrahasznosítottak: a tetőfelújítások során begyűjtött és speciális eljárással feldolgozott bitumenből készülnek, jelentősen csökkentve ezáltal a gyártási folyamat szén-dioxid-terhelését.

Emellett a szmogevő tető világos bevonata miatt kevésbé veszi fel a hőt, ezzel elősegítve az épület hőterhelésének csökkentését – számolt be róla az Octogon. A tető „működéséről” részletesebb leírást olvashatunk a villas.hu/noxite oldalon.

(Octocogn.hu, Elő Bolygónk nyomán)

Kapcsolódó híreink

Nagy csend az ÖRO aláírásgyűjtése körül, amit a Mi Hazánk betiltásáért kezdeményeztek

Kemény János

Szakértő: Időarányosan jól uralja a járványt Magyarország

Szabó Norbert

Michael Schumachernél őssejt-beültetéssel próbálkoznak

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben