23.2 C
Budapest
2020. július 13., hétfő
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Sport

Magyar olimpikonok reagálása a tokiói olimpia elhalasztására

Az olimpiára készülő magyar sportolók vegyes érzelmekkel fogadták a tokiói játékok elhalasztásának hírét.

Medveczky Erika, világbajnok kajakozó (a Magyar Kajak-kenu Szövetség honlapjának nyilatkozva):
Nem vagyok már fiatal versenyző, négy évvel ezelőtt vettem egy nagy levegőt, és megfogadtam, hogy a tokiói olimpiáig mindenképpen kitartok. Ebből a négy évből éppen most öt lett. Úgy vagyok vele, hogy jobb a biztos rossz, mint a bizonytalanság, és ezzel nem vagyok egyedül a versenyzők közül. Most már legalább tudjuk, hogy az idei olimpiát elhalasztják a világjárvány miatt. Tegnap, mint a sportolói bizottság elnöke, megkértem a felnőtt válogatott tagjait, hogy töltsenek ki egy online kérdőívet. A válaszadók 76%-a úgy nyilatkozott, nem tartja elképzelhetőnek, hogy idén olimpiát rendeznek, de ha mégis, akkor felkészül rá. Várjuk a nemzetközi szövetség, az ICF döntéseit, mert szükségünk van új célokra.
Ha bejelentik, hogy mikor és milyen világversenyeket rendeznek meg 2020-ban, akkor az egy olyan biztos pont lehet a sportolók számára, amihez tudnak igazodni.
  • Cseh László olimpiai ezüst-, világbajnoki bronzérmes úszó: Meglátom, hogy nekem ez hogy passzol az életemhez. Úgy terveztem, hogy ez lesz az utolsó olimpiám, most meg kell vizsgálnom a lehetőségeimet.
  • Kapás Boglárka, olimpiai bronzérmes úszó az Instagram közösségi oldalon: Az időpont változott, de a cél ugyanaz maradt. Tokió, 2021, jövünk!
  • Szilágyi Liliána, ifjúsági olimpiai bajnok úszó, az Instagramon: Tokio 2020NE – értelmetlen hozzáfűzni bármi mást.
  • Jakabos Zsuzsanna, négy olimpián szerepelt úszó: Annyi baj legyen! – ez a véleményem az olimpia elhalasztásáról. Igazán önző és értelmetlen lenne ezen keseregni, ugyanannyi embernek jó ez, mint amennyinek rossz. Te döntöd el, hogy melyik táborba tartozol.
  • Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok cselgáncsozó: A mai napon egy régi sporttársam hívott 14 óra 8 perckor és mondta a hírt, hogy elhalasztják az olimpiát. Ez egyet jelent a visszavonulásommal, el vagyok keseredve.
  • Kárász Anna, világbajnok kajakozó: Az elmúlt napok/hetek történései alapján számíthattunk a mai hírre, mely szerint az olimpia elhalasztásra kerül. 
Bár a halasztás a „levegőben volt” egy ideje, mégis mindent kizárva igyekeztem a felkészülésre fókuszálni, hiszen nem tudhattuk mikor hoznak végleges döntést a játékokat illetően Csak bíztam benne, hogy javul a járványügyi helyzet és nem lesz változtatás, de sajnos nem így lett. Egyelőre nem tudjuk, hogy alakul az idei évünk, de számomra nem kérdés: folytatom a felkészülést a (következő) szezonra, mert szeretnék ott lenni a tokiói olimpián. A magam részéről próbálom a pozitív oldaláról megközelíteni a jelenlegi helyzetet: pl. szerencsések vagyunk, hogy nem marad el az olimpia, „csak” egy évvel később lesz. Jövőre még jobb lehetek, mint idén, mert mindig van miben jobbnak lenni. Kívánom mindenkinek, hogy a saját nehézségeiben találja meg az apró jó dolgokat és koncentráljon azokra. Mert bárki bármit mondd, minden nézőpont kérdése. Rajtunk múlik, hogy hova állunk…
  • Sastin Marianna, már kvótás, világbajnok birkózó, 36 éves: Nem tudom szépíteni, nagyon el vagyok keseredve. Tisztában vagyok vele, hogy nem leszek már fiatalabb. Thomas Bach NOB-elnök néhány napja még azt nyilatkozta, kivárnak négy hetet, hogy lássák, mik a további fejlemények, és csak ezután döntenek. Jó lett volna, ha így történik, hiszen négy hét rengeteg idő, ehhez képest egy-két nap alatt meghozták az új döntést, ezt így nem tartom túl korrektnek – mint ahogy azt sem, ahogy a kanadaiak és az ausztrálok kvázi elkezdték zsarolni a NOB-ot. Persze, megértem a döntést, és el is fogadom, csak ez így, ebben a formában fáj, főleg úgy, hogy még csak egy körülbelüli időpontot sem közöltek a pótlást illetően. Annyit mondtak, hogy legkésőbb jövő nyárig sort kerítenek az olimpiára – de ez roppant tág intervallum, így azért elég nehéz készülni… Így jelenleg nem tudok nyilatkozni a folytatásról, csak majd ha már meglesz a konkrét időpont. Mindenesetre nagyon remélem, nem egy teljes évvel tolják el…
  • Karakas Hedvig vb-bronzérmes cselgáncsozó: Úgy gondolom jó döntés született az olimpia halasztásával, a bizonytalanság már nagyon nyomasztó volt. Vannak még kérdések a jövő kapcsán, főleg a kvalifikációval kapcsolatban, amiben nem mindegy, hogy milyen döntés születik, de bízom benne hogy számomra kedvező lesz. Nagyon fókuszban voltam már az elmúlt egy évben sok nehéz pillanatban segített az olimpia gondolata. Nem álltunk le a munkával, alkalmazkodunk amennyire lehet, most azért van szükség újratervezésre, fizikális és mentális téren egyaránt.

Forrás: Magyar Nemzet

Kapcsolódó híreink

“Nyugalmat akarok a családomnak” – helyszíni riport az esztergomi Szalézi Lakótelepről

Kemény János

Elbukott az állatvédelmi törvény szigorításának kísérlete

bojtilaszlo

Csaknem kétmillió forint pótdíjat fizetett be egy budapesti bliccelő

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben