11.2 C
Budapest
2020. április 3., péntek
Elemi.hu
Sport

Magyar kézbe került a kassai futballklub

Leisztingerék bevásárolták magukat a felvidéki klubba…

A Leisztinger Tamáshoz tartozó Arago Csoport lett a szlovák másodosztályban szereplő FC Košice többségi tulajdonosa, írja az MTI. A Košice Facebook-oldalán megjelent közlemény szerint az Arago 37 százalékos tulajdonrészt szerzett az egyesületben. A klub az 1997-ben a Bajnokok Ligájában is szereplő, de azóta megszűnt 1. FC Kosice utódja.

Az Arago Csoport az elmúlt években nemcsak Magyarországon, hanem a környező országokban is kialakított egy jelentősebb befektetési portfóliót. A sport, azon belül is a futball ráadásul ismerős terep számunkra, hiszen nyolc éve az egyik legnépszerűbb magyar futballklub, a DVTK többségi tulajdonosai is vagyunk” – idézte a cég közleménye Sántha Gergelyt, az Arago Holding ügyvezetőjét, aki hozzátette: kassai szerepvállalásukat több dolog is alátámasztotta, de leginkább a tulajdonostársaik elhivatottsága, a klub komoly hagyományai, valamint Kassa és vonzáskörzetének sportban rejlő lehetőségei miatt született meg a döntés. „Miskolc és Kassa földrajzi közelsége, testvérvárosi volta, illetve közös kulturális és sportmúltja csak ráadás volt.” – fogalmazott.

Dusan Trnka, az FC Košice elnöke azt mondta, nagyon örülnek magyar partnereiknek, a mostani fontos lépés a klub financiális hátterének biztosításában.

„A magyar tulajdonosok ráadásul hozzák magukkal azt a tapasztalatot, amit az új, modern, miskolci stadion üzemeltetése során eddig szereztek. Együtt dolgozunk azért, hogy a kassai futball ismét méltó legyen a korábbi sikereihez” – mondta a klubvezető.

Az FC Košice felvásárlása újabb példája a magyar szerepvállalásnak a határon túli futballban:

A szlovén másodosztályú Nafta Lendava 1903 tulajdonosa Végh Gábor magyar építőipari vállalkozó, a felcsúti akadémia pályáit építő Pharos 95′ és a zalaegerszegi futballcsapat tulajdonosa. A szlovén sajtó szerint a klub 2 milliárd forintot kapott a magyar államtól.
A horvát első osztályban szereplő NK Osijeknek Mészáros Lőrinc a tulajdonosa, a klub új stadionjának építésébe a magyar állam is beszállt 2 milliárd forinttal. Eszéken is örültek a magyarok megjelenésének.
A szerbiai Topolya csapata 3 milliárd forintot kapott a magyar államtól, az előző évben lett a Puskás Akadémia partnere.
Csíkszeredán, Sepsiszentgyörgyön, Munkácson és Dunaszerdahelyen is a magyar állam több milliárdos támogatásából fejlesztik az utánpótlást.

Kapcsolódó híreink

Tokió 2020 – Három héten belül döntenek az új időpontról

Szabó Norbert

Nem lesz sokkal kevesebb néző a zárt kapus meccsek miatt

Kiss Albert

Járvány Bulgáriában, de nincs veszélyben az Eb-pótselejtező

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben