23.2 C
Budapest
2020. július 13., hétfő
Elemi.hu
Bűnügy

Magának okozott sérülést, majd másokat vádolt azzal, hogy megtámadták

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt vádat emelt egy negyven
éves büntetett előéletű mezőcsáti nővel szemben.

2018. január 5- én este egy ittas nő Tiszakesziben magánéleti problémái miatt hasba szúrta magát egy késsel. A sérülést a vádlott lánya fedezte fel, aki azonnal hívta a rendőrséget. A megsebesült nő a kiérkező járőröknek akkor még azt állította, a sérülést önmagának okozta, ám az orvosi ellátás közben megváltoztatta vallomását.

Elkövetőnek egy férfi ismerősét jelölte meg, akiről azt állította, meg akarta őt erőszakolni, és dulakodás közben került elő a kés. Az intézkedő rendőrök a vádlott állításait ellenőrizték és már az elsődleges adatgyűjtés során egyértelműen megállapították, hogy a nő által megnevezett férfi nem követett el bűncselekményt.

A vádlottat kórházba szállítás után a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói is kihallgatták, ott azonban a késelés egy újabb verziója látott napvilágot, amiben az elkövető egy másik férfi volt. A vádlott ezen nyilatkozata alapján a nyomozó hatóság ezt a férfit súlyos testi sértés bűntette miatt gyanúsítottként
hallgatta ki, majd utóbb bűncselekmény hiányában megszüntették vele szemben az eljárást, miután a nyomozás eredményeként kétséget kizáróan megállapítást nyert, hogy a nő önmagát szúrta meg.

Az ügyészség a nőt hamis vád bűntettével és büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Kapcsolódó híreink

Rémhírterjesztés miatt fogtak el egy férfit Pécsen

Szabó Norbert

Hétvégi összefoglaló

Kemény János

Újabb rémhírterjesztő hülyegyereket fogtak el a rendőrök

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben