25.8 C
Budapest
2020. július 15., szerda
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

„Maga teljesen megőrült?”– kérdezte Putyin a szibériai kormányzótól

Szövetségi szintű rendkívüli állapotot rendeltek el Norilszkban, miután mintegy 20 ezer tonna dízelolaj folyt ki egy tartályból, egyebek között az Ambarka és a Daldikan folyóba – írja a mandiner.hu.

Maga teljesen megőrült?”– vonta kérdőre Vlagyimir Putyin az egyik szibériai régió kormányzóját. Az orosz elnök azt követően kritizálta nyilvánosan Szergej Lipint, hogy többek között  a Természetvédelmi Világalap felvételeiből kiderült: egy erőmű tárolójából 20 ezer tonna dízelolaj ömlött a környékbeli folyókba és tavakba.

„Mi az, hogy elküldte a jelentést? Mit fog csinálni? Ön a kormányzó. Maga szerint mi történt, a hatóságok miért csak két nappal később értesültek erről? A közösségi médiából kell megtudnunk, mi történt?”

– ezekkel a szavakkal kritizálta Putyin a kormányzót.

Szövetségi szintű rendkívüli állapotot rendeltek el Norilszkban, miután mintegy 20 ezer tonna dízelolaj folyt ki egy tartályból, egyebek között az Ambarka és a Daldikan folyóba. A Moszkvától kétezer kilométerre található Norilszk városa a világ egyik legszennyezettebb, legkevésbé élhető városának számít. Az itt található hőerőműből a fűtőanyag a folyókon keresztül az Északi-sarkvidék felé folyik – ismerteti a hír hátterét az Euronews. „Ez egy elzárt vidék, nincs se út, se vasút errefelé. Nem tudunk bárkákat hozni, amikbe át lehetne pumpálni az olajat, ez a gond” – idéz egy, a mentesítésen dolgozó férfit az oldal.

(Mandiner.hu)

Kapcsolódó híreink

A Mi Hazánk tiltakozik a Csongrád megyei diákok felvételének elutasítása miatt

Irányi Dániel

A tilalom ellenére ezrek gyűltek össze a Tienanmen téri vérengzés évfordulóján Hongkongban

Kiss Albert

Május 23-án folytatódik a magyar labdarúgóidény

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben