18.8 C
Budapest
2020. május 29., péntek
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

Libanonban már a vírus előtt 40%-os volt a munkanélküliség, a Hezbollah fertőtleníti az utcákat

Libanonban pattanásig feszült a helyzet. Már az országcsőd előtt is 40 százalékos volt a munkanélküliség, azóta pedig szigorú intézkedéseket hoztak a járvány visszafogása érdekében.

Libanonból jelenleg 541 regisztráltról, és 19 halálesetről lehet tudni. A járvány kezdetekor komolyan vették a vírust, hiszen a járvány előtt csődöt mondott Libanon.

Bár eleinte érték kritikák a kormányt, mert nem zárták le rögtön az iráni határt. A kormány intézkedései után viszont az emberek is komolyan veszik a szabályokat. Bejrútban kijárási tilalom van este 7-től reggel 5 óráig egyáltalán nem lehet elhagyni a lakásokat, este 7 óráig csak élelmiszerboltokat, gyógyszertárakat lehet látogatni.

Bevezették azt is, hogy azoknál az autók, amelyek rendszáma páratlan számra végződik, csak hétfőn, szerdán, és pénteken közlekedhetnek, míg a páros rendszámúak kedden, csütörtökön és szombaton, vasárnap pedig teljes autóforgalomzár van.

A Hezbollah ellenálló szervezet közel 25 ezres tagságát aktivizálta, akik Bejrút utcáit is fertőtlenítik. A Hezbollahot támadások érték, miután a vírust Iránból hurcolták be a síiták az országba.

Az egészségügyi ellátás elég rossz Libanonban a csőd miatt. Körülbelül 13 ezer ágy és 500 lélegeztetőgép áll rendelkezésre, viszont nagyon félnek attól, hogy túlterhelt lesz az egészségügy. Maszkokhoz és fertőtlenítőszerekhez is hozzá lehet jutni.

Már a csőd előtt 40 százalékos volt a munkanélküliség. Az emberek a tűrőképességük határán vannak: egy taxis például felgyújtotta az autóját, mert megbírságolták, egy menekült saját magát gyújtotta fel, mert nem tudta eltartani a családját.

Forrás: ATV, apnews nyomán

Kapcsolódó híreink

Öngyilkos lett egy londoni nővér

Irányi Dániel

Már 480 millió állat pusztult el az ausztrál bozóttüzekben

Kiss Albert

Ezer dzsihadistával végzett Csádban a hadsereg

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben