17.7 C
Budapest
2020. augusztus 5., szerda
Elemi.hu
Hírek Külföld

Lezuhant egy tűzoltó-repülőgépen Ausztráliában, mindenki meghalt

Meghalt egy tűzoltó-repülőgép teljes, háromfős, amerikai személyzete csütörtökön, amikor egyelőre ismeretlen körülmények miatt lezuhant Új-Dél-Wales államban, írja az MTI a katasztrófavédelmi szolgálatokra hivatkozva.

A C-130-as Hercules típusú repülőgép szállítási és oltási feladatokat látott el, a személyzet a bozóttüzek idejére szerződött Ausztráliába, hogy részt vegyenek a lángok elleni küzdelemben. A BBC tájékoztatása szerint Új-Dél-Wales állam miniszterelnöke, Gladys Berejiklian azt mondta, hogy a repülőgép Canberrától kb. kétórányira, a Snowy Mountains térségében zuhant le.

Ausztráliának azon a területén a hőség és a szárazság visszatértével ismét bozóttüzek keletkeztek. Új-Dél-Wales állam tűzoltósága számos kerületre adott ki figyelmeztetést. Legfőképpen az állam délnyugati részeire, az ausztrál főváros határaira, valamint az északnyugati területére, 40 kilométerre Sydney belvárosától. A bozóttüzek miatt zárva tart Canberra repülőtere.

David Elliot, az állam rendkívüli szolgálatainak minisztere azt mondta, hogy visszatérnek azok a körülmények, amelyeket az elmúlt hónapokban tapasztaltak. A politikus egyben rendkívüli éberségre szólította fel a lakosságot a keletkező tüzek miatt.

Ausztráliában továbbra is súlyos a helyzet a főváros, Canberra keleti külterületén, rendkívüli figyelmeztetés van érvényben több elővárosban. Az embereket felszólították, hogy azonnal menjenek menedékhelyre vagy egy közeli sporttelepre. Azt is mondták, hogy már késő autóúton távozni a térségből, mert újabb hatalmas lángtenger van kialakulóban, amely az utakat is elérheti. A tűz rendkívül gyorsan terjed. A környékbeli bozóttüzek szerdán keletkeztek, amiket csütörtökön a heves szelek tovább tápláltak.

Forrás: Index

Kapcsolódó híreink

Nigériában elég aktív az Iszlám Állam, 30 embert mészároltak le

Kiss Albert

Az LMP jövőre elkezdi a felkészülést a 2022-es fordulatra

Dunai Tibor

Több katonát megöltek az iszlamisták a Fülöp-szigeteken

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben