20.6 C
Budapest
2020. július 4., szombat
Elemi.hu
Hírek Sport

Levetették a magyar szurkolók trianonos molinóját a románok elleni meccs előtt

Úz-völgye magyar…

Levetették a rendezők a magyar szurkolók Trianonra utaló molinóját a pénteki Magyarország-Románia kézilabda-vb-meccs előtt.

ÚZ-VÖLGYE MAGYAR! 1920.06.04. MINDENT VISSZA! – volt olvasható a transzparensen.

Körülbelül 20-20 magyar és román szurkoló jelent meg a meccsen, ami sorsdöntő volt: amelyik csapat nyer, az továbbjut a középdöntőbe, a román és a magyar válogatottnak is 4-4 pontja volt a csoportban. A mérkőzést elveszítettük.

A felirat előzménye, hogy az utóbbi évtizedek legsúlyosabb etnikai incidense alakult ki Romániában az úzvölgyi katonatemető körül. A Székelyföld határán lévő temetőben és a közeli településeken is több demonstráció zajlott, június elején a csendőrség szeme láttára támadtak rá a román ultrák a helyszínen békés szolidaritási- és erődemonstrációt szervező magyarokra.

A román tüntetők azért érkeztek, – törték be a temetőkaput, tépkedték ki a kereszteket, inzultálták a székelyeket – hogy részt vegyenek a közeli Dămanești (Dormánfalva) város által illegálisan felállított katonai emlékmű felavatásán.(index)

Kapcsolódó híreink

Időjárás: mire számíthatunk az ünnepeken?

Dunai Tibor

A Bundeswehrnek jogában áll kirúgni a szélsőjobboldaliakat.

bojtilaszlo

Türkmenisztánban a terepjárós elnök nagyon keményen bemutatja, hogy mivel védi meg az országot a vírustól (videó)

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben