21 C
Budapest
2020. augusztus 9., vasárnap
Elemi.hu
Bűnügy Kiemelt

Levágta a lábáról a nyomkövetőt, majd lopni ment

Egy komáromi férfi 2019. június 1-ről 2-ra virradó éjszaka egy családi ház hátsó ablakát betörte, majd a házból ellopott két pár márkás sportcipőt, ezzel 48.400 (+10.000 ft a betört ablak) forintos kárt okozva, amit azóta sem térített meg.

A férfi különös visszaeső, legutóbb a bíróság csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre ítélte. Ennek ellenére a mostani betöréses lopás következményeként a bíróság mindössze házi őrizetet írt elő. A férfi a lábára szerelt nyomkövető társaságában megkezdte büntetése letöltését.

A gyanúsított azonban a bűnügyi felügyelet szabályait 2020. április 18. napján az éjjeli órákban megszegte, a lábára helyezett nyomkövető technikai eszközt levágta és a számára tartózkodási helyként kijelölt komáromi ingatlan területét engedély nélkül elhagyta.

Emiatt az ügyészség vele szemben rendbírság kiszabására tett indítványt.

A Komáromi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott és a gyanúsítottal szemben 200.000,- Ft összegű rendbírságot szabott ki.

Elemi.hu – Képünk illusztráció

Kapcsolódó híreink

Átszervezik a Tescót, durva leépítés jön

Kiss Albert

14 és 16 évesek törtek be a hodászi postára

Kiss Albert

Arcmaszkban fosztotta ki az idős asszonyt

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben