27.7 C
Budapest
2020. augusztus 8., szombat
Elemi.hu
Kiemelt Sport

Lengyelországban visszaült a trónra a Legia labdarúgócsapata

A Legia labdarúgócsapata két fordulóval a szezon zárása előtt megnyerte az élvonalbeli lengyel bajnokságot, miután szombaton házigazdaként 2-0-ra legyőzte a Cracoviát.

A Legia – amely a 30 fordulós alapszakaszban is magabiztosan végzett az élen – előnye a tabella élén így 11 pontra nőtt az előző kiírásban aranyérmes, második helyen álló Piast Gliwice, valamint a harmadik Lech Poznan előtt, amelyeknek még három találkozójuk maradt ugyan, de már nem tudják ledolgozni a hátrányukat.

A Legia a klub történetének 14. bajnoki címét szerezte meg – 2013-tól a hatodikat -, és ezzel beállította a Gornik Zabrze és a Ruch Chorzow által eddig közösen tartott lengyel rekordot.

Lengyelországban a bajnokság újraindítását követően előbb zárt kapuk mögött, majd június közepe óta már szurkolók részvételével zajlott a küzdelem. Miután a stadionok 25 százalékos kapacitással működhettek, a varsói klub sikerét drukkereinek egy része is a helyszínen ünnepelhette meg.

(MTI)

Kapcsolódó híreink

Százmilliárdokkal ugrott meg Magyarország adóssága

Irányi Dániel

Érzékenyebbek lettünk a környezeti és társadalmi problémák iránt

Szabó Norbert

Kitört a járvány egy amerikai repülőgép-hordozó hajón

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben