27.7 C
Budapest
2020. augusztus 8., szombat
Elemi.hu
Bűnügy Hírek

Lemondott a bűnöző polgármester mielőtt eltávolították volna

Lemondott hétfőn Alsószentmárton polgármester. Budai Lászlót, az ormánsági falu első emberét előbb hűtlen kezelés, majd csoportos garázdaság miatt ítélték felfüggesztett börtönre – tudósít az RTL Klub Híradója.

Budai 2017-be keveredett, meglehetősen eldurvult, csoportos kocsmai verekedésbe, amely során fellökte és földhöz csapta egy másik település polgármesterét. Emiatt a bíróság hivatalból pár napon belül fosztotta volna meg tisztségétől, ha most nem mond le magától.

Tavaly nyáron egyébként hűtlen kezelés miatt felfüggesztette börtönre ítélték Budai Lászlót. A bírósági közlemény szerint a polgármester a 2014-es megválasztását követően úgy határozott, hogy az önkormányzati épületek takarításával a feleségét bízza meg. A településvezető utasítására a falu alpolgármestere – az ügy másodrendű vádlottja – kötött megbízási szerződést a nővel.

A feleség a takarítást napi két munkaórában végezte el, viszont ezért teljes munkaidős fizetést, nettó 130 ezer forintot kapott. A bíróság megállapítása szerint 2014 és 2016 között az önkormányzat a megbízási szerződések alapján közel két és félmillió forintot fizetett ki a polgármester feleségének, ez pedig több mint havi 116 ezer forinttal haladta meg a munkáért járó indokolt havi összeget.

Forrás: RTL, 24.hu, police.hu

Kapcsolódó híreink

Az Iszlám Állam katonáinak családjai szerint a hozzátartozóik rossz körülmények között raboskodnak

Szabó Norbert

“Hangsúlyozom, a kritérium az, hogy magyarságuk, vagy vélhetően magyarságuk miatt.” – Csóti Görggyel beszélgettünk

Kemény János

Simán kisétált cigarettáért egy férfi a Pesti úti idősotthonban élő fertőzöttek közül

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben