4.6 C
Budapest
2020. február 27., csütörtök
Elemi.hu
Belföld Hírek

Kútba dobta a kutyákat, állatkínzás miatt kell felelnie

A Salgótarjáni Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta több állat pusztulását okozó állatkínzás bűntette miatt egy 63 éves karancsberényi férfivel szemben.

A férfi és családja szegényes körülmények között él, az önkormányzattól és a településen lakóktól is több jelzést kapott két keverék kutyájuk tartási körülményei, chippel való ellátása érdekében, illetve az ebek viselkedése miatt.

Mivel a kutyák megfelelő tartásáról nem tudott tovább gondoskodni, 2019. április elején elhatározta, hogy megszabadul tőlük. Karancsberényben az egyik útkereszteződésben található kerekes közkúthoz vitte a kutyákat, majd a kútba dobta azokat. Az állatok a vízbe fulladva elpusztultak.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a büntetlen előéletű, tettét beismerő és megbánó vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a büntetés végrehajtása esetén a férfi legkorábban három hónap letöltése után kerülhet feltételes szabadságra.

A férfi ügyében a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

(ugyeszseg.hu)

Kapcsolódó híreink

Putyin: Amíg én vagyok az elnök, nem lesz melegházasság Oroszországban

Szabó Norbert

Karácsony, a plasztikember

Kemény János

Késsel fenyegette a kisfiút, elrabolta a kerékpárját

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben