28.8 C
Budapest
2020. augusztus 13., csütörtök
Elemi.hu
Kiemelt

Közösen emlékezett meg Trump és Putyin a második világháború végén az Elba folyónál történt találkozóról

Közös közleményben emlékezett meg Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök az amerikai és szovjet katonáknak a második világháború végén az Elba folyó fölött megsérült hídon történt történelmi találkozásának 75. évfordulójáról. 

A Kreml és a Fehér Ház által egy időpontban kiadott, szombati keltezésű közleményben kiemelték: az “Elba szelleme” példa arra, hogyan tudnak országaik felülkerekedni a különbözőségeiken, bizalmat építeni egymással és együttműködni egy nagyobb ügy érdekében.

A 75 évvel ezelőtti kézfogás jelképesen a náci rezsim végleges vereségét hirdette.

Az évforduló alkalmából tervezett ünnepségeket a szászországi Torgau városban a koronavírus-járvány miatt le kellett mondani.

Trump és Putyin a pandémia miatt az utóbbi hetekben több alkalommal is telefonon egyeztetett egymással. Az eredetileg május 9-re a náci Németország feletti győzelem 75. évfordulója alkalmából Moszkvába meghirdetett katonai parádéra – több más államfőhöz hasonlóan – Donald Trump is hivatalos volt. A rendezvényt bizonytalan időpontig elhalasztották.

(MTI)

Kapcsolódó híreink

Tömegverekedés az ugandai parlamentben (videóval)

Irányi Dániel

Koronavírus: két olasz tartomány karantén alatt

Dunai Tibor

Jogosítvány bevonást ért a “büntetőfékezés”, itt megnézheti videón

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben