13.7 C
Budapest
2020. június 2., kedd
Elemi.hu
Külföld

Koronavírus-gócpontra bukkantak Romániában, egy százezres nagyvárost helyeznek karantén alá

A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében karantén alá vonták Romániában Suceavát, az egyik észak-keletre fekvő román nagyvárost és több környező kisebb települést is.

A román kormány Suceavát és nyolc környező falut helyezett karantén alá, hogy ezzel fékezze a koronavírus országon belüli terjedését.

A lépésre azért volt szükség, mivel a román koronavírusos esetek több mint negyedét arról a területről jelentették – mondta el Marcel Vela belügyminiszter.

Romániában, ahol több mint 2100 koronavírusos fertőzött van, március 16-án jelentettek veszélyhelyzetet.

Suceava lakossága mintegy 100 ezer főt tesz ki, a városnak 593 esete van és az eddigi elhalálozások harmada is ehhez a megyeszékelyhez köthető. A hivatalos adatok szerint a 285 koronavírust elkapó egészségügyi dolgozó több mint felét is ebből a városból jelentették.

Nelu Tataru egészségügyi miniszter szerint az országban a gyenge helyzetkezelés és az emberek könnyelműsége miatt terjedt el ennyire a vírus. A karantént április közepéig fenntartják, a veszélyhelyzet kihirdetésének 30 napos végéig.

Forrás: portfolió

Kapcsolódó híreink

Ez fog csak fájni: egyetlen nap alatt 16 ezer munkanélküli segélykérelem Ausztriában

Kiss Albert

Újból van egy Fittipaldi a Forma-1-be

Dunai Tibor

Macsétával csapott össze a két rivális pakisztáni banda

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben