21.6 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Belföld Kiemelt

Környezetkárosítás miatt indult nyomozás a Mátrai Erőműnél

Két párhuzamosan indult nyomozás folyik a Mátrai Erőmű kapcsán környezetkárosítás bűncselekménye miatt. Ezeket hétfőn egyesítették. Ezt maga a legfőbb ügyész, Polt Péter árulta el.

Az egyiket még tavaly decemberben rendelték el, gyanúsítotti kihallgatás azonban még nem történt. A másik esetben a feljelentők a környezetkárosítással összefüggésben a céggel kapcsolatos hatósági tevékenység büntetőjogi vizsgálatát is kérték, ebben a nyomozás június 5-én indult el. Ezt 8-án egyesítették a másikkal.

Polt azt írta, az ügy egyelőre még felderítési szakaszban van, ilyenkor pedig még a nyomozóhatóság az illetékes, az ügyészségnek csak felügyeleti jogköre van, így részletesebb információkkal nem tud szolgálni.

(24.hu nyomán – MTI/Komka Péter)

Kapcsolódó híreink

Őskommunista tartott megemlékezést a saját áldozataik emléknapján

Dunai Tibor

Megtörtént az első beteg vérplazma-terápiája

Szabó Norbert

Tűz egy X. kerületi ipari területen (+fotó)

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben