17.3 C
Budapest
2020. augusztus 12., szerda
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Külföld

Könnygázzal oszlatták a görög biztonsági erők a migránsokat a határon

Könnygázzal oszlatták szerda délután a görög biztonsági erők a görög-török határkerítésen át török oldalról gyújtóeszközöket hajigáló migránsokat.

Az illegális bevándorlók emellett megpróbálták ledönteni a határkerítést is.

A görög sajtóban megjelent felvételeken látható volt, hogy az este felé több helyen tűz ütött ki, és hallani lehetett a határkerítés felett átlőtt villanó- és könnygázgránátok hangját.

A Kathimerini című napilap a görög vezérkarra hivatkozva arról is  beszámolt, hogy állítólag két török F-16-os vadászbombázó az Évrosz határfolyó térségében behatolt a görög légtérbe, s alacsony – mindössze pár száz méteres – magasságban repültek.

Az újság feltételezése szerint Ankara így akarja ismét felszítani a feszültséget az utóbbi napok viszonylagos nyugalmát követően.

Szerda reggel a tengeren is történt egy kisebb incidens a török parti őrség egyik hajója orral ütközött a görög parti őrség egyik hajója fedélzeti korlátjának Kósz szigetének közelében.

A történtekben senki sem sérült meg.

Recep Tayyip Erdogan szerdán Ankarában a nácikhoz hasonlította a görög határrendészeket, akik fellépnek a Törökországból az Európai Unióba igyekvő illegális migránsokkal szemben, miután az ankarai vezetés február 29-én úgy döntött, többé nem állja útját az Európába igyekvőknek.

A török elnök szerint az elmúlt csaknem két hétben körülbelül 150 ezer migráns érkezett a török-görög szárazföldi határhoz. Görögország és Bulgária erre határvédelmének megerősítésével reagált.

MTI

 

Kapcsolódó híreink

Online aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk a csenyétei mentők mellett

Irányi Dániel

Karddal tört rá a családra, mert sérelmezte a Facebook bejegyzést

Szabó Norbert

A liberális propaganda a TikTokon keresztül hálózza be a fiatalokat

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben