20.6 C
Budapest
2020. július 4., szombat
Elemi.hu
Belföld Hírek időjárás

Köd: 18 megyére adtak ki vészjelzést

A köd mellé néhol havazás vagy ónos eső is társulhat.

Met.hu előrejelzése szerint a riasztás kedd éjfélig van érvényben. A hajnali órákban az ország túlnyomó többségében borult, párás, zúzmarás ködös idő várható. A köddel borított tájakon hószállingózás és ónos szitálás is előfordulhat.

Épp ezért minden járművezetőnek fokozott figyelemmel érdemes haladni, mert a látótávolság ilyenkor lecsökken, ez leginkább a Dunántúl északi, északnyugati és a déli területein fog komolyabb gondot okozni. A nap folyamán, később az ország délnyugati tájain a rétegfelhőzet nagy eséllyel eloszlik majd.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, párás helyeken 0, a napos tájakon 5 fok körül valószínű. Késő estére +1 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerda reggelre várhatóan marad a borult, ködös idő, de az ország déli megyéiben egyre kisebb területek lesz csak jellemző. Hószállingózás és ónos szitálás ezen a napon is előfordulhat majd, de szél nem fog hozzá társulni. Hajnalra 0, -8 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön kicsit javul a helyzet, de továbbra is többnyire borult, párás, helyenként ködös időre számíthatunk. A nap folyamán több helyen lehet ónos szitálásra, hószállingózásra számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű.

(Met.hu, Blikk.hu nyomán)

Kapcsolódó híreink

Rollerével ütötte ágyékon a pedofil rendőrt egy 11 éves orosz kislány

Irányi Dániel

Az EP megszavazta a Magyarországot elmarasztaló állásfoglalását

Dunai Tibor

Halálunkig dolgozhatunk

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben