Köd: 18 megyére adtak ki vészjelzést

A köd mellé néhol havazás vagy ónos eső is társulhat.

Met.hu előrejelzése szerint a riasztás kedd éjfélig van érvényben. A hajnali órákban az ország túlnyomó többségében borult, párás, zúzmarás ködös idő várható. A köddel borított tájakon hószállingózás és ónos szitálás is előfordulhat.

Épp ezért minden járművezetőnek fokozott figyelemmel érdemes haladni, mert a látótávolság ilyenkor lecsökken, ez leginkább a Dunántúl északi, északnyugati és a déli területein fog komolyabb gondot okozni. A nap folyamán, később az ország délnyugati tájain a rétegfelhőzet nagy eséllyel eloszlik majd.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, párás helyeken 0, a napos tájakon 5 fok körül valószínű. Késő estére +1 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerda reggelre várhatóan marad a borult, ködös idő, de az ország déli megyéiben egyre kisebb területek lesz csak jellemző. Hószállingózás és ónos szitálás ezen a napon is előfordulhat majd, de szél nem fog hozzá társulni. Hajnalra 0, -8 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön kicsit javul a helyzet, de továbbra is többnyire borult, párás, helyenként ködös időre számíthatunk. A nap folyamán több helyen lehet ónos szitálásra, hószállingózásra számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű.

(Met.hu, Blikk.hu nyomán)