17.7 C
Budapest
2020. augusztus 5., szerda
Elemi.hu
Hírek Külföld

Kitört a 2018-as pusztító cunamit okozó vulkán (+videó)

Kitört az Anak Krakatoa vulkán Indonéziában, amely 2018-ban egy hasonló erupció során pusztító cunamit indított el. A Krakatoa éjszakai kitörése során 500 méteres magasságba lövellte. Az leső felvételek elég látványosak.   A Krakatoa 2018-as kitörése pusztító cunamit indított útjára, amely Jáva és Szumátra szigetén 420 emberéletet követelt.

A szombat hajnali kitörés miatt most a hatóságok másodfokú készültséget rendeltek el.   Az Anak kifejezés „gyermeket” jelent, vagyis a vulkánt Krakatoa gyermekének emlegetik. Ez a tűzhányó a 90-es évek előtt kezdett kiemelkedni az eredeti Krakatoa helyén, amely 1883-ban az emberi történelem egyik legpusztítóbb kitörése során semmisült meg, 36 ezer ember életét követelve.

korkep.sk – elemi.hu

Kapcsolódó híreink

Élő adásban rabolták ki a CNN brazil riporternőjét (videó)

Kiss Albert

Orbán Viktor bejelentette, hogy a következő években sem lesz tényező az egészségügy

Irányi Dániel

Játékokat lopott a játékboltból

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben