2 C
Budapest
2020. március 29., vasárnap
Elemi.hu
Hírek Kiemelt

Kiszivárgott: Dobrev legyen 2022-ben a közös jelölt

Előnyös lenne a Párbeszédnek ha Dobrev Klára lenne 2022-ben az ellenzék miniszterelnök-jelöltje – olvasható a párt múlthéten kiszivárgott stratégiai vitairatában. 

Előnyös lenne a Párbeszédnek ha Dobrev Klára lenne 2022-ben az ellenzék miniszterelnök-jelöltje – olvasható a párt múlthéten kiszivárgott stratégiai vitairatában. Kocsis-Cake Olivio párbeszédes politikus szerint a dokumentum nem tükrözi a párt álláspontját. A Jobbik pedig egyszerűen elképzelhetetlennek tartja, hogy a Demokratikus Koalíció adjon miniszterelnök-jelöltet.

Elképzelhető egy baloldali lista amelyben a DK, az MSZP és a Párbeszéd szerepel és mellette az úgynevezett “újak” listája aminek pedig a Momentum, a Jobbik és a LMP a tagja – többek között ez is szerepel a közelmúltban napvilágot látott Párbeszédes stratégiai vitairatban amelyben a párt a 2022-es választási terveket boncolgatja. Mint írják, előnyös lenne ha a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt Dobrev Klára lenne.
 
A Jobbikkal való együttműködésről pedig úgy értekeznek, hogy idézem: az eddigi kalandos életutunknak nehezen emészthető folytatása lenne, hogy a Jobbikkal közösen indulunk az eddigi baloldali szövetségeseink, köztük az eddigi szoros szövetségesünk ellen.
 
A Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint a pártban csupán egy olyan stratégiai tervezési folyamat zajlik amelynek az a célja, hogy teljes ellenzéki együttműködés jöjjön léte 2022-re, előválasztással és közös jelöltekkel. 
 
A Párbeszéd belügyének tekinti a Jobbik elnöke a vitairatot, így nem kívánta kommentálni az abban leírtakat. Jakab Péter azonban elképzelhetetlennek tarja azt, hogy Dobrev Klára legyen az ellenzék közös miniszterelnök jelöltje.
 
Gyurcsány Ferenc és a Momentum vezeti a baloldali ellenzéket, így az összefogásban a többi pártnak csak epizódszerep juthat – ezt már Lantos János, a Mi Hazánk Mozgalom esztergomi elnöke mondta híradónknak.
 
A kiszivárgott vitairatból az is kiderül, hogy az összefogás kapcsán a párttagok változó mértékeben voltak optimisták a Párbeszéd alkuhelyzetét illetően.
 
(Hír TV nyomán)

Kapcsolódó híreink

Törvénnyel tiltaná ki a közéletből Gyurcsány Ferencet a Mi Hazánk

Kiss Albert

Újra akarnak nyitni egy bányát a Pilisben. Hatalmas a felháborodás.

bojtilaszlo

1833. február 15: Bánk bán ősbemutatója

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben