23.7 C
Budapest
2020. július 8., szerda
Elemi.hu
Bűnügy Kiemelt

Kiskorú barátnője nem akart békülni vele, ezért megverte

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 19 éves férfi ellen garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt.

A vádlott 2019. év elején ismerkedett meg egy kiskorú lánnyal, és közöttük szerelmi viszony alakult ki. A lány azonban december hónap végén szakított a férfival, aki viszont többször személyesen is és Interneten is kereste, üzeneteket küldött, ki akart békülni vele.

2020. február hónap közepén a lány felhívta a vádlottat, hogy Tokaj belterületén találkozzanak, ugyanis néhány személyes dolgát szerette volna tőle visszakérni, illetőleg a vádlott telefonjáról töröltetni akarta a róla korábban készült  képeket. A délelőtt folyamán egy parkban találkoztak, amikor is a vádlott ismételten békülni próbált, de a lány erre nem volt hajlandó, ezért a vádlott a padon ülő lányt leköpte és a jobb csípője fölött megrúgta.

A lány a rúgástól testi sérülést nem szenvedett el. Kettő nap múlva a délutáni órákban, Tokajban ismét összetalálkozott a vádlottal, aki újból erőltette a békülést, de elutasítást kapott. A lány otthagyta a férfit, egy női mosdóba ment be, a vádlott viszont bement utána, ismét leköpte, és tenyérrel az arcán olyan erővel ütötte meg, hogy a lány neki esett a falnak, és a csempébe beütötte a homlokát.

A sértett a bántalmazás során 8 napon belül gyógyuló a homlok zúzódásával járó sérülést szenvedett el, és könnyű testi sértés vétsége miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő. A vádlott kihívóan erőszakos és  közösségellenes cselekményei alkalmasak voltak arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsenek.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő – az ügy megítélése egyszerű, a vádlott szabadlábon van, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetést indítványozott.

Kapcsolódó híreink

Bolíviában nem engedték be és könnygázzal fogadták a hazaérkezőket (videók)

Kiss Albert

Nagyot nyer a magyar kormány a gyenge forinton

Irányi Dániel

Cipőért, parfümért ölt

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben