23 C
Budapest
2020. augusztus 8., szombat
Elemi.hu
Gazdaság Kiemelt

Kiskereskedelem: aggodalomra adnak okot a részletes adatok

Július első felében a kiskereskedelmi forgalom 1,2 százalékkal emelkedett az előző év ezen időszakához viszonyítva, ám a bővülés szinte kizárólag az élelmiszereknek köszönhető – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataiból.

Az élelmiszerek forgalma közel 9 százékkal nőtt, a piaci kiskereskedelem bevételei pedig 6 százalékos pluszt mutatnak.

A kiskereskedelem több része viszont jelentős veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. A híradástechnikai eszközök forgalma példának okáért 28,8 százalékkal esett vissza, az üzemanyagok forgalma 24 százalékkal, a gyógyszertárak bevétele 11 százalékkal, a kulturális és szabadidős cikkek forgalma pedig 10,6 százalékkal csökkent.

A koronavírus-járvány miatt tavasszal teljesen leálló vendéglátás is nehéz helyzetben, az újranyitás után sem következett be a várva várt “robbanásszerű növekedés”. Július első napjaiban az érintett cégek bevétele 14 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

(napi.hu nyomán)

Kapcsolódó híreink

Bőröndben csempészte ki a migránst egy pap Svédországban

Irányi Dániel

Jelentős torlódás alakult ki a nagylaki átkelőnél

Kemény János

Az Iszlám Állam támadásokra szólított fel a járvány miatt meggyengült nyugati államok ellen

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben