27.4 C
Budapest
2020. augusztus 11., kedd
Elemi.hu
Bűnügy Hírek

Kisgyermekre támadt a kutya, vádat emeltek a gazda ellen

A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival és nővel szemben, akiknek a kutyája 2019. júliusában kiszökött az udvarról, rátámadt egy kisgyerekre, akinek életveszélyes sérüléseket okozott.

A vádirat szerint a vádlottak a kutyáikat etették, amikor a felújítás alatt lévő hiányos kerítésen az egyik állat az utcára szökött, rátámadt a kétéves gyerekre, aki az édesanyjával a vádlottak ingatlana előtt sétált. A gyermek anyja az ölébe vette, azonban a kutya kitépte őt a kezeiből, és az út túloldalára rángatta. Az anya a sértettet újra a karjába vette, azonban a kutya ismét a gyermekre támadt, az arcát marcangolta. Az édesanyja kiáltására az egyik vádlott az állatot nyakörvénél fogva elhúzta a gyermektől.

A kisgyermek életveszélyes állapotba került, többek között nyílt koponyacsonttörés, valamint tüdőzúzódás miatt műtéti ellátásra szorult.

A gyermeket mentőhelikopter szállította kórházba, ahol életmentő beavatkozást hajtottak rajta végre.

A vádlottak a kerítés felújításakor nem gondoskodtak arról, hogy a kutyák az utcára ne juthassanak ki, nem tanúsították a tőlük elvárható figyelmet és körültekintést, amelynek következtében a kiskorú sértett súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A főügyészség vádiratában a terheltekkel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

(Fotó: Thinkstock)

Kapcsolódó híreink

A Momentum vállalja Göncz örökségét?

Kemény János

“Sok az eszkimó, kevés a fóka.” – Dr. Popély Gyulával beszélgettünk

Kemény János

Koronavírus-infó: Zöld számokon lehet informálódni

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben