Kisgyereket lökött a vonat elé az eritreai állampolgár.

A nyolcéves meghalt, az anyuka túlélte…

Hétfő délelőtt, nem sokkal 10 óra előtt Frankfurt főpályaudvarán az érkező gyorsvonat alá löktek egy 8 éves fiút és édesanyját. A gyerek a helyszínen életét vesztette, édesanyja ki tudott menekülni a sínek körül — írta meg a német Welt. A lap szerint a helyszínen gyilkosság gyanújával letartóztattak egy 40 éves eritreai állampolgárt.

Mint írják: a gyereket és édesanyját a férfi szándékosan a sínekre tolta, majd az érkező vonat halálra gázolta gyereket. Több szemtanú is orvosi segítséggel próbálja feldolgozni a történteket, beszámolók szerint a tragédia idején több gyerek is a sínek közelében várakozott, végignézhették a támadást. Az elkövető megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a szemtanúk követték, végül megállt.

A frankfurti rendőrség közlése szerint az elkövető megpróbálhatott még egy embert a sínekre lökni, aki azonban sikeresen kivédte a támadást.

A főpályaudvaron több vágányt lezártak, a lap jelentős rendőri jelentlétről ír, a helyszínre 16 mentőautó és egy mentőhelikopter érkezett.(24)

A múlthéten egy 34 éves nőt lökött a vonat elé egy 28 éves férfi.