22.7 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Külföld

Kína járványügyi reformokat jelentett be

Kína megreformálja járványmegelőzési és -ellenőrzési rendszerét azoknak a hiányosságoknak a kiküszöbölésére, amelyeket az új koronavírus járványa hozott a felszínre – jelentette be szombaton az állami egészségügyi bizottságot vezető miniszterhelyettes.

A kínai vezetést bírálják bel- és külföldön egyaránt amiatt, hogy kezdetben lassan reagált a Vuhan városból kiindult járvány kitörésére.

“A koronavírus-járvány alaposan próbára teszi az ország vezetését, és felszínre hozta az esetleges nagy járványkitörések és a közegészségügy közötti gyenge pontokat” – mondta Li Pin újságíróknak nyilatkozva. A bizottság ki fog építeni egy “központosított és hatékony” irányítási rendszert, és modernizálja a járványmegelőzés és -ellenőrzés módszereit, jobban támaszkodik majd a statisztikai adatokra, a mesterséges intelligenciára, a felhőalapú számítástechnikára, a betegségek elemzésére, a vírusterjedés nyomon követésére, és igyekszik jobban elosztani a védekezéshez rendelkezésre álló anyagi eszközöket – tette hozzá. Nagyobb hangsúlyt fognak fektetni a kutatásra és az egészségügyi védelmi felszerelések biztosítására.

Kínában szombaton 24 nap óta nem volt újabb halálos áldozata az új koronavírus járványának.

Hivatalosan.

mti – elemi.hu

 

Kapcsolódó híreink

A katonák megkezdték a Pesti úti Idősek Otthona fertőtlenítését

Dunai Tibor

Nagy esély van egy újabb gázválságra

Szabó Norbert

From Paris to Premier League performance

Ghost Spy

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben