21.1 C
Budapest
2020. augusztus 6., csütörtök
Elemi.hu
Bűnügy Kiemelt

Kihívta az utcára verekedni, majd hazaszaladt baseball ütőért

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt két férfi és két nő ellen emberölés bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt.

A vádirati tényállás szerint az egyik férfi vádlott 2018. október hónap végén, a kora délutáni órákban Miskolcon átment egy szomszédos házba, ahol az ottani lakos családtagok négy férfi és egy nő italoztak, zenét hallgattak.

A vádlott fölényesen és kihívóan viselkedett az ott tartózkodókkal, és egy korábbi sérelme miatt az egyik férfit rövid szóváltás után verekedni hívta. A kihívott fél kijelentette, hogy nem fél a vádlottól, ezért vele együtt kiment a házból az utcára, őt az apja és egy másik férfi rokona követte.

A vádlott azonban hazaszaladt szemben lévő lakásukra, és onnan egy baseball ütővel tért vissza családtagjai, a további három vádlott kíséretében, akik mindannyian botokkal voltak felfegyverkezve. Valamennyi vádlott azonnal rátámadt az egyébként erősen ittas sértett férfira, a náluk lévő eszközökkel a fején, és a védekezésül felemelt karján ütlegelték.

A sértett védelmében az őt kikísérő rokona megpróbált beavatkozni és a baseball ütővel támadó vádlottat egy időre lefogta, azonban a másik férfi vádlott-társ egy bottal feléje ütött, így a lefogott vádlott kiszabadult a szorításból, és a baseball ütővel a sértettet olyan erővel ütötte tarkón, hogy az eszméletlenül a földre rogyott. A sértett védelmében az apja is megpróbált közbelépni, de a baseball ütős vádlott őt is fejen akarta ütni, de csak a karját találta el 8 napon gyógyuló sérülést okozva.

Az apa könnyű testi sértés vétsége miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő. Még a sértett földre kerülése előtti bántalmazás során a vádlottak mindannyian fenyegetőztek, a sértettet elsődlegesen kihívó vádlott azt kiabálta, hogy „megdöglessz, szét ütöm az agyadat!”, illetve később „remélem meghalt!”, míg az egyik nő vádlott-társa pedig azt, hogy „remélem, nem marad meg, megérdemelte!”. A sértett a bántalmazások eredményeképpen 8 napon túl gyógyuló többszörös koponyacsonttörés sérüléseket szenvedett el, melyek közvetlenül életveszélyes állapotot eredményeztek.

A halálos sérülés kialakulásának reális esélye is fennállt, elmaradása csak a véletlennek köszönhető. Az ügyészség a letartóztatásban lévő valamennyi vádlottal szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

Kapcsolódó híreink

Magyar férfit késelt meg egy bevándorló Németországban

Szabó Norbert

Gránátot, fegyvert ,lőszert és kábítószert is találtak egy baranyai férfinél

Dunai Tibor

Venezuela egyetlen műholdja elveszett az űrben

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben