18.8 C
Budapest
2020. június 7., vasárnap
Elemi.hu
Belföld

Ki fogja kárpótolni a mélyigénytelenség miatt vagyonukat vesztett embereket?

“Fel kell tennünk a kérdést, ki fogja kárpótolni azokat a becsületes adót, társadalombiztosítást, nyugdíjjárulékot fizető, az országot munkájukkal építő embereket, akik a mélyigénytelen életmód terjedése miatt veszítik el egy élet munkáját. – kérdezte Pakusza Zoltán a Mi Hazánk Mozgalom politikusa a mai sajtótájékoztatóján.”

“Ez egy, az elmúlt harminc évben létező és terjedő jelenség Miskolcon és Észak-Kelet Magyarország megyéiben. No-gó zónák jönnek létre, amelyek területén és közelében az ingatlanok értéke szinte a nullával egyenlő. Ismerjük azt a jelenséget, amikor egy-egy utcába igénytelen életmódot folytató család költözik és az ingatlanok eladhatatlanokká válnak, majd egész települések, településrészek válnak élhetetlenné és értéktelenné. A pénzügyi körökben ezt szlömösödésnek hívják. Ilyen környezetben például a bankok már nem is vásárolnak ingatlant.
Ki kell mondani, hogy a magyar állam Magyarország egyes részein képtelen garantálni az emberek lét – és vagyonbiztonságát. Félreértés ne essék, nemcsak a jelenlegi, hanem a Jobbik balliberális szövetségeseinek kormányzása idejében is zajlottak ezek a folyamatok.
A Mi Hazánk Mozgalom borsodi elnökeként azt gondolom, hogy ebben a kérdésben a vidéki embereket magukra hagyták a mindenkori kormányok és nem foglalkoznak a problémával. A vidékfejlesztés első lépéseként az lenne a fontos, hogy minden rendelkezésre álló hatósági eszköz segítségével megállítsuk ezeket a folyamatokat.”- jelentette ki Pakusza Zoltán.

Kapcsolódó híreink

Dúró Dóra: “Élményeket és szeretetet nem elsősorban a pénzzel adunk”

janositamas

Kettőskeresztet állított a Mi Hazánk (+videó)

Kemény János

Ferenc pápa szeptemberben Budapestre látogathat

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben