Ki fogja kárpótolni a mélyigénytelenség miatt vagyonukat vesztett embereket?

“Fel kell tennünk a kérdést, ki fogja kárpótolni azokat a becsületes adót, társadalombiztosítást, nyugdíjjárulékot fizető, az országot munkájukkal építő embereket, akik a mélyigénytelen életmód terjedése miatt veszítik el egy élet munkáját. – kérdezte Pakusza Zoltán a Mi Hazánk Mozgalom politikusa a mai sajtótájékoztatóján.”

“Ez egy, az elmúlt harminc évben létező és terjedő jelenség Miskolcon és Észak-Kelet Magyarország megyéiben. No-gó zónák jönnek létre, amelyek területén és közelében az ingatlanok értéke szinte a nullával egyenlő. Ismerjük azt a jelenséget, amikor egy-egy utcába igénytelen életmódot folytató család költözik és az ingatlanok eladhatatlanokká válnak, majd egész települések, településrészek válnak élhetetlenné és értéktelenné. A pénzügyi körökben ezt szlömösödésnek hívják. Ilyen környezetben például a bankok már nem is vásárolnak ingatlant.
Ki kell mondani, hogy a magyar állam Magyarország egyes részein képtelen garantálni az emberek lét – és vagyonbiztonságát. Félreértés ne essék, nemcsak a jelenlegi, hanem a Jobbik balliberális szövetségeseinek kormányzása idejében is zajlottak ezek a folyamatok.
A Mi Hazánk Mozgalom borsodi elnökeként azt gondolom, hogy ebben a kérdésben a vidéki embereket magukra hagyták a mindenkori kormányok és nem foglalkoznak a problémával. A vidékfejlesztés első lépéseként az lenne a fontos, hogy minden rendelkezésre álló hatósági eszköz segítségével megállítsuk ezeket a folyamatokat.”- jelentette ki Pakusza Zoltán.