2020. május 31., vasárnap
Elemi.hu
Bűnügy Kiemelt

Két embert megöltek Budapest belvárosában egy verekedésben (frissítve)

Megöltek két férfit egy verekedésben Budapest V. kerületében, a Deák Ferenc téren péntek hajnalban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

Hajnali 3 óra után értesítették a rendőrséget, hogy a Deák Ferenc téren több ember összeverekedett, és többeket megkéseltek. A rendőrök a helyszínen két embert találtak az úttesten, súlyos szúrt sebesülésekkel. Mindketten a helyszínen meghaltak – olvasható a police.hu oldalon.

A járőrök hat embert állítottak elő, a BRFK emberölés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

Frissítés: A két társaság tagjainak jó része büntetett előéletű

A “fiatalok” többsége, akik részt vettek a a Deák Ferenc téri verekedésben, büntetett előéletű, főként kábítószerrel való visszaélés és garázdaság miatt kerültek összetűzésbe a törvénnyel. A két szemben álló csoport összeszólalkozott, mire a társaság egyik tagja kést rántott, és végzett két riválisával.

A BRFK sajtótájékoztatóján elhangzott, a késelő, Cs. Krisztián, éppen a 18. születésnapját ünnepelte a helyszínen, mikor a két társaság összetalálkozott. A verekedésben – az eddig adatok alapján – tízen vettek részt, közülük kilencnek már van rendőrségi múltja – ahogyan a tettesnek is. Főként kábítószerrel való visszaélés és garázdaság miatt kerültek összetűzésbe a törvénnyel korábban, noha a társaság tagjai mindössze 16 és 23 év közöttiek.

Bilincsben a gyanúsított – Fotó: police.hu

Fény derült arra is, a letartóztatott gyanúsított két társát felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják. A két férfi tudta, hogy társuknál kés van, méghozzá onnan, hogy pár órával korábban tőlük került hozzá. A rendőrség szerint az ilyen társaságokban nem szokatlan kést cserélgetni.

A gyilkos fegyvert a nyomozók a bűncselekmény helyszínétől 300 méterre, a Paulay Ede utcában, találták meg egy autó alá dobva.

A gyilkos fegyver – Fotó: police.hu

Gál Sándor alezredes, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője, aki a tájékoztatót tartotta, végül kijelentette: már egy ideje a pályán van, de nyílt utcán ilyen brutalitással elkövetett esettel még nem találkozott.

(Police.hu nyomán)

 

Kapcsolódó híreink

Bezárta és megverte kiskorú barátnőjét egy férfi

Kemény János

Norvégia: állami TV népszerűsíti a hijab viselését – az Alkotmány napja alkalmából

Irányi Dániel

Tüneteik megszűnése után is jelen lehet a vírus

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben