17.3 C
Budapest
2020. augusztus 12., szerda
Elemi.hu
Külföld

Kazahsztán tagadja, hogy a koronavírusnál is halálosabb tüdőgyulladásos járvánnyal kell küzdenie

Kazahsztán pénteken tagadta azt a kínai állítást, miszerint a koronavírusnál is halálosabb tüdőgyulladásos járvánnyal kell küzdenie.

Kína Kazahsztánban akkreditált nagykövetsége csütörtökön figyelmeztette a kínai állampolgárokat a veszélyre, miszerint a kazahsztáni járvány halálozási hányada még a koronavírusénál is magasabb.

A kazah egészségügyi minisztérium pénteken nyilatkozatban határozottan tagadta a kínai aggodalom valóságtartalmát, statisztikai adatokkal cáfolva azt. A tüdőgyulladás okozta halálozás az idén nem hogy növekedett, hanem még csökkent is. 2019 első felében 1780-an hunytak el tüdőgyulladásban Kazahsztánban, az idei első félévben viszont 1172-en, azaz egyharmaddal kevesebben.

A nyilatkozat írói ugyanakkor közlik azt is, hogy a tüdőgyulladásos esetek száma 55 százalékkal emelkedett a két félév összevetésében, mégpedig 63 436-ról 98 546-ra.

Kazahsztánban egyébként a koronavírust illetően eddig 53 ezren fertőződtek meg bizonyítottan a kórokozótól, és 264-en haltak meg a ragály miatt.

(MTI)

Kapcsolódó híreink

Donald Trump rendet ígér, akár a katonaságot is beveti

Dunai Tibor

Kína bejelentette, hogy megfékezték a járványt

Dunai Tibor

Orosz hadihajók követnek egy brit-amerikai flottaköteléket a Barents-tengeren

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben