2020. május 31., vasárnap
Elemi.hu
Belföld

Katolikusokat provokál a Comedy Central

Ha nem értik, miről szól a szentáldozás, nem baj. Ha bugyután viccelni próbálnak vele, az baj.

A közelmúlt botrányos eseményei (a Népszava grafikája és Kuncze Gábor megosztása) után most a Comedy Central rúgott bele a keresztényekbe, illetve elsősorban a katolikusokba.

A humort középpontba állító kereskedelmi csatorna Facebook-oldalán osztott meg egy videót, amely egy 2020-ban már létező nehézséget vet fel a szentostyával kapcsolatban. Azonban ez a kérdés megnyugtatóan rendeződött, megfelelő módon tudnak szentáldozáshoz járulni a gluténmentes diétára kényszerülő hívek.

A videó azonban nyíltan szentséggyalázóvá válik, amikor a „megrágom és kiköpöm” fordulattal próbál viccelni, miközben egyébként a katolikus hit lényegét parodizálja. (Korunk erős törekvése, hogy nevetségessé váljon minden, ami szent.) Ugyanígy akkor, amikor rizs- és proteinszeletet „áldatna meg” papjával a videó egyszeri hívője, akit egyébként épp olyan tudatlan és felkészületlen karakterként ábrázolnak, mint amilyenek bizonyára a kisfilm készítői.

A kisfilm második részében – a végtelen humor jegyében – az átváltoztatott szentostya vásári csipszként, a pap pedig bárgyú árusként jelenik meg, a videó tehát a papságba is rúg egyet a „haladjunk a korral” jegyében.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye a Facebookon reagált a videóra. Felhívták a figyelmet: a kisfilmet éppen áldozócsütörtökön osztotta meg a csatorna. Mint írták, „mi nem tudunk nevetni” a látottakon.

Forrás: vasarnap.hu

Kapcsolódó híreink

Elítélték pedofília miatt, négy nap múlva újra szexelt a 12 éves lánnyal.

bojtilaszlo

Mi Hazánk: a dugódíj pénzéhséget csillapít, forgalmat nem

janositamas

Elképesztő! Elengedték a borsodnádasdi gyilkost!

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben