28.8 C
Budapest
2020. augusztus 13., csütörtök
Elemi.hu
Hírek

Katasztrofális állapotok uralkodnak a budapesti Terebesi erdőben (videó)

Az erdő és környékének területén évek óta súlyos problémákat okoznak a szemetelők és az általuk illegálisan lerakott több száz tonna hulladék.

Négy évvel ezelőtt, a Hulladékvadász mozgalom születése idején a Terebesi erdőben készített felvételek sokkoló látványa bejárta a hazai sajtót, aminek hatására 2016-ban a területet az illetékesek kitakarították. Az eltelt évek nyugalma után most ismét pokoli állapotok uralkodnak a helyszínen – a szemetelők az illegális hulladéklerakás mellett időszakos hulladékégetéssel fokozzák a környezetszennyezést.

Az illegális szemétkupacok felszámolásáért valamennyien tehetünk. A Hulladékvadász.hu új alkalmazásának segítségével egyénként is lehetőség van települési akciókat szervezni, és ezek finanszírozására adományok is gyűjthetők. A részben a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány támogatásával megvalósított applikációban a szemétszedő aktivisták jutalomban is részesülnek: zeewa tokent (virtuális fizetőeszköz) kapnak, amit meghatározott helyen költhetnek el.

Forrás: hulladékvadász

Kapcsolódó híreink

Felmond az Index vezetése és több mint hatvan munkatársa

Dunai Tibor

Két képviselő mentelmi ügyéről dönt a parlament

Dunai Tibor

Hat kislányt molesztált egy helyettesítő tanár, miután tisztázták egy másik zaklatási ügyben

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben