Karácsony: zsákmányt ne akarjon senki! Majd adott helyetteseinek 200 milliót

By on 2019.11.06. 0 94 Views

Karácsony az Inforádióban főpolgármesteri terveiről szólva bejelentette, zsákmányt ne akarjon senki! Aztán „ennek jegyében” kedden 3-ról 5-re emelte helyetteseinek számát, és megemelte a fizetésüket, ami így 200 millió forinttal kerül majd többe az adófizetőknek. Megkezdődött a baráti zsebek kitömése – írja a Bors Online.

Karácsony Gergely azzal, hogy háromról ötre emelte a helyettesei számát, ráadásul megnövelte azok fizetését és illetményeit maximalizálta,

a teljes önkormányzati ciklusra máris 200 millió forint többlettel terhelte meg a fővárosi költségvetést.

Váratlan húzását azzal magyarázta, hogy helyettesei a város érdekét szolgálják, fizetésük pedig nem tétel a fővárosi költségvetésnek. A főpolgármester-helyettessé előlépett momentumos

Kerpel-Froniusról Karácsony azt mondta, ő lesz Budapest lelkiismerete. És lássuk be: ezért az izzasztó munkáért igazán nem tétel a havi mintegy 1, 3 millió forint.

Karácsony a saját illetményét 1.296 300 forintban állapította meg, amihez 194.445 forint költségtérítés is járul. Helyettesei estében a lehető legmagasabb összegre tett javaslatot. Ez fejenként 1.166.700 forint illetmény, amihez 175.005 forint költségtérítés is jár. A korábbi közgyűléshez képest plusz két fő helyettes juttatásainak fedezetéül 4.253.000 Forinttal csökkentenék a költségvetés általános tartalékát. Az előterjesztés szerint nem csak a főpolgármesternek, hanem összes helyettesének biztosítsanak hivatali gépjárművet, magán célra is, továbbá telefon és internet szolgáltatást, amelyek fedezete szintén a fővárosi költségvetés.

(Bors Online nyomán)