2020. május 31., vasárnap
Elemi.hu
Környezetvédelem

Kanadai kísérlet: drónnal elültetni 40 ezer fát (videóval)

A Torontótól északra fekvő helyen egy korábbi tűzvészben rengeteg fa égett le. A Flash Forest nevű cég olyan drónt dolgozott ki, amely a mezők fölé lebeg, és vetőmaghüvelyeket lő a földbe, őshonos hosszútűs és lucfenyőket ültetve, így segítve elő, hogy a madarak élőhelye is helyreálljon – írja oldalán az Élőbolygónk.

A Flash Forest májusban ezzel a technológiával 40 000 fa ültetését tervezi a környéken, az év végére pedig – más régiókkal együtt – fák százezreit. Ha minden a tervek szerint halad, akkor 2028-ra 1 milliárd fa elültetéséig jutnak el. A társaság úgy véli, hogy

a technológia olyan ambiciózus célok elérésében segítheti a világot, mint az erdők helyreállítása, a biológiai sokféleség csökkenésének felszámolása és az éghajlatváltozás elleni küzdelem.

A Flash Forest társalapítója és stratégiai vezérigazgatója emlékeztetett, az új fák ültetése mellett rendkívül fontos a már meglévő erdőink megvédése is, hiszen évente 7 milliárd fa vész el a világon.

(Élőbolygónk.hu nyomán)

Kapcsolódó híreink

Misztikus fényoszlopok tűntek fel Kanadában

Kiss Albert

Kínában minden eddiginél több szénerőművet foghatnak be energiatermelésre

Kiss Albert

A brazil elnök beveti a hadsereget az erdőirtások ellen

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben