21 C
Budapest
2020. augusztus 9., vasárnap
Elemi.hu
Kiemelt Külföld

Jobboldali előretörés Olaszországban

Úgy tűnik, az olaszok többsége nem igazán helyesli a baloldal bevándorláspárti politikáját. Ha így folytatódnak tovább a dolgok, a választók jelentősen meg fogják őket büntetni. 

Tartományonként hódítja el a baloldaltól a Matteo Salvini vezette Liga Olaszországot – mondta Szomráky Béla Olaszország-szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő szerint az Északi Ligáról nevét Ligára változtató jobboldali párt már Közép- és Dél-Olaszországban is egyre nagyobb sikereket ér el.

Ősszel nyert az umbriai tartományi választásokon, ahol a második világháború óta baloldali vezetés volt – mondta.

Hozzátette: hamarosan tartományi választást tartanak Közép-Olaszországban Emilia Romagnában – ahol 70-75 éve tart a baloldal uralma, de most döntetlenre állnak a pártok – délen pedig Calabriában lesz voksolás.

Szomráky Béla szerint ha mindkét választást sikerül megnyernie a Ligának, a baloldali parlament mellett – a regionális választások eredményei alapján – jobbra tolódó ország alakul ki.

(magyarnemzet.hu nyomán)

Kapcsolódó híreink

A versenyhivatal 2,5 milliárd forintos bírságot szabott ki a Booking.com üzemeltetőjére

Dunai Tibor

Román soviniszták tüntettek a székely autonómia ellen

Kemény János

Intézkedő rendőrökre támadtak Németországban

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben