21.7 C
Budapest
2020. augusztus 12., szerda
Elemi.hu
Belföld Hírek Kiemelt

Jobbikos antiszemita botrány a parlamentben

Miközben Deutsch Tamás az Országgyűlésben arról beszélt, hogy korábban zsidó származású képviselők listázását kérte a Jobbik, akkor ebben a pillanatban Nunkovics Tibor, a párt egyik képviselője gyakorlatilag lezsidózta a fideszes EP-képviselőt. Az ügyben vizsgálat indul. Soltész Miklós, aki a legközelebb ült a képviselőhöz, az Origónak azt mondta, hogy Nunkovics egyértelműen Deutsch Tamás származását támadta.

A Miniszterelnökség államtitkára arról is beszélt, hogy mind számára, mind a kormány számára teljes mértékben elfogadhatatlan bármilyen vallási és nemzetiségi közösség megbélyegzése, és ez ellen az elmúlt 10 évben is mindig felléptek.

Újabb antiszemita botrányt okozott az Országgyűlésben a Jobbik. Miközben Deutsch Tamás az Országgyűlésben arról beszélt, hogy korábban zsidó származású képviselők listázását kérte a Jobbik a párt képviselője, Nunkovics Tibor a fideszes politikus származását támadta. Soltész Miklós, aki a legközelebb ült a Nunkovicshoz azt mondta Híradónknak: megdöbbentő, hogy a jobbikos képviselők még mindig zsidóznak a parlamentben. Az ügyben vizsgálat indul.

Deutsch Tamás felszólalását követően Soltész Miklós (KDNP) kért szót ügyrendben és azt közölte, amikor a Fidesz politikusa arról beszélt, hogy korábban zsidó származású képviselők listázását kérte a Jobbik, akkor az ellenzéki frakció tagja, Nunkovics Tibor Teljesen egyértelmű szólást, illetve jelet tett, majd felmutatott az emelvényen szónokló Deutsch Tamásra.

Az elnöklő Latorcai János súlyosnak nevezte a jobbikos képviselő kijelentését, amelyet szerinte a Ház meg fog vizsgálni.

Soltész Miklós KDNP-s képviselő felszólalása a parlamenti ülésen: 

HírTV

 

Kapcsolódó híreink

Trump és Orbán titka, ami miatt Toroczkai kér valamit tőlük (+videó)

Szabó Norbert

Lejtmenetbe kapcsolt az építőipar Magyarországon

Kiss Albert

Texas ellenáll

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben