21.7 C
Budapest
2020. augusztus 12., szerda
Elemi.hu
Belföld

Jó eséllyel minden évben drágulnak az autópálya matricák

Egy pénteken elfogadott törvénymódosítás nyomán eltűnhetnek a rendszám- és kategóriatévesztés miatt kiszabott büntetések az e-matrica- és útdíjfizetésnél – adta hírül az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. felhatalmazást kap arra, hogy hozzáférhessen a gépjármű-nyilvántartás adataihoz. Így már az értékesítéskor meggyőződhet arról, hogy az adott járműre a megfelelő kategóriájú úthasználati jogosultságot váltják-e meg.

Az elektronikus szolgáltatások kiépítése után ezzel a jövőben kizárható lesz, hogy rendszám- vagy kategóriatévesztés miatt pótdíjat szabjanak ki.

Ha a fizetések nem is, legalább az autópályadíjak inflációkövetőek lesznek.

Törvénybe foglalták ugyanis az autópályadíjak inflációkövető áremelését is. Ennek köszönhetően a díjak évente frissülnek majd.

(Napi.hu nyomán – Fotó: Shutterstock )

Kapcsolódó híreink

Ezeket az intézkedéseket vezették ma be

Dunai Tibor

Diplomata gépkocsival csempészte a cigarettát

Kiss Albert

“Az ilyen bunkó, anyaellenes kirohanások éppen az ellenkező hatást érik el”

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben