14.1 C
Budapest
2020. július 13., hétfő
Elemi.hu
Bűnügy Hírek

Jégkrémes dobozból vitték el az 5,1 milliót

A Bajai Járási Ügyészség kétrendbeli kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki Bácsbokodon egy idős testvérpár házában végzett szobafestési munkálatok során a konyhaszekrényben lévő fazékból összesen 5,1 millió forintot lopott el.

 

 

A vád szerint a férfi 2019. szeptember közepén Bácsbokodon egy 91 éves asszony és a vele lakó 88 éves testvére házában szobafestési munkálatokat végzett. A munkák végeztével a vádlott a konyhában állította vissza a bútorokat, amikor a konyhaszekrény alsó részéből kiesett egy nagyméretű fazék. Ebben a fazékban egy-egy jégkrémes dobozban tartotta megtakarítását a két idős nő. Egyikük dobozából 1,6 millió, testvérééből pedig 3,5 millió forintot vett ki jogtalanul a szobafestő, aki a pénzt magával vitte és a házában elrejtette.

 

A bűncselekménnyel okozott kár a nyomozás során megtérült, mivel a vádlottól a lopott pénz egy részét lefoglalták, a fennmaradó összeget pedig visszafizette idős áldozatainak.

 

Az ügyészség a tettét beismerő, szabadlábon védekező férfit kétrendbeli, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntettével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Elemi.hu

Kapcsolódó híreink

Észak-Afrikai fiatalok randalíroztak a német strandon.

bojtilaszlo

“Az író lelke mindig tükröződik a műben” – végső búcsú Csukás Istvántól

Kemény János

Ő lehet Győr új polgármestere

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben