24.2 C
Budapest
2020. augusztus 7., péntek
Elemi.hu
Külföld

Japán előre rendelt 120 millió adagot a Pfizer és a BioNtechtől kísérleti vakcinájából

Japán előre rendelt 120 millió adagot a koronavírus ellen az amerikai Pfizer és a német BioNtech vállalatok kísérleti vakcinájából – jelentette be pénteken a két cég.

A megállapodás szerint a szigetországnak 2021 első felében kell megkapnia a szállítmányt. Más részletet nem közöltek az ügyletről.

Korábban az Egyesült Államok is rendelt 100 milliót a kísérleti oltóanyagból csaknem kétmilliárd dollárért.
A világon még nincs végleges vakcina a koronavírus ellen, viszont 150 kikísérletezése folyik, ezek különböző stádiumokban vannak, a Pfizer és a BioNTech vakcinája igen előrehaladottban. Hétfőn kezdődött meg tesztelése nagyszámú alanyon.

A Pfizer és a BioNTech július elején már nyilvánosságra hozta az amerikai pácienseken végzett első vakcinatesztjeinek eredményeit. Ezek szerint kéttucatnyi emberben immunitás alakult ki a kórokozóval szemben, egyes esetekben még erősebb is, mint a koronavírus-fertőzésből kigyógyultakban.

A két gyógyszergyár arra számít, hogy az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) már október elején engedélyezi a vakcina forgalmazását. Addigra több mint harmincezer páciensen próbálják ki az oltóanyagot. Terveik szerint 2021 végéig 1,4 milliárd adagot gyártanak.

(MTI)

Kapcsolódó híreink

Több embert megkéseltek Londonban (frissítve videókkal)

Kiss Albert

Hiába minden, a rapper szerint ez még mindig nagyon kevés

Kemény János

Zászlónacionalizmus történelemhamisítással

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben