20.6 C
Budapest
2020. július 4., szombat
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Vélemény

Jakab Péter emberei felszámolták a közbiztonság egyik pillérét

Miskolcon 2012-ben lovas mezőrség létesült, mert a városnak hatalmas külterületei vannak. A lovas mezőőrségnek elsősorban a város zártkerti és külterületi részeinek ellenőrzésében van kulcsszerepe, pl. a hírhedt Lyukóvölgy.

Ezeken a területeken alig van jelen a magyar állam. Folyamatosak ugyanis a beköltözések a zártkertekbe és bármilyen, akár fűthetetlen, vízzel, szennyvíz elvezetéssel nem rendelkező putrikba is kiadják a kormányhivatalok a lakcímkártyát, feltétel nélkül. Visznek is minden mozdíthatót, a lopás mindennapos. Ennek következtében Miskolc “gettósodik” és a kertvárosokban értéktelenednek az ingatlanok. Romlik a közbiztonság és erősödik a fertőzésveszély. Ha itt nem lesz eredményes közbiztonsági munka, akkor a közeli kertvárosok is tönkremennek: úgy mint Pereces, Diósgyőr, Tapolca.

A DK-JOBBIK-MSZP összefogással vezetett új városvezetéstől többször elhangzott, hogy a spórolás miatt szűnik meg a lovasmezőőrség 2020. március 1-től. 17 millió forintot spórolnak. A közbiztonságon. Bár a lovasok nem helyettesíthetőek autóval a domborzati és növényzeti viszonyok miatt. Így a rendőröknek is több dolguk lesz.

Az elveit feladó Jobbikot továbbiakban vidéken már nem érdekli a közbiztonság erősítése. Miskolc Megyei Jogú Városának Rendvédelmi Bizottságát Jakab Péter asszisztense Szilágyi Szabolcs vezeti, itt foglal helyet Cseléné Figula Edina is, aki Jakab Péter helyét kapta meg, amikor a Jobbik elnöke országgyűlési képviselő lett. A Pénzügyi Bizottság alenöke Révész Péter. Badány Lajos a miskolci jobbik elnöke, aki még városi tanácsnok is, szintén tagja a Pénzügyi Bizottságnak. Ennek ellenére nemhogy erősítenék, inkább leépítik a közbiztonság egyik pillérét, pár millió forintot nyerve. Ilyen pozíciókból minden a rendelkezésükre állt volna annak érdekében, hogy a súlyos közbiztonsági problémákkal küzdő borsodi várost élhetővé, biztonságosabbá tegyék. Nem ez történt, egy olyan városban, ahol még a rendőrkapitány-helyettest is kirabolták már.

Külön érdekesség, hogy a képviselői béreket viszont felemelték. Itt nem akartak spórolni. Ezen felül évi kb. 20 millió forint születési támogatás került bevezetésre amely semmilyen feltételt nem szab a szülőnek pl: legalább 20 éves legyen, legalább az egyik szülőnek legyen folyamatos, egyéves, munkaviszonya vagy legalább az egyik szülőnek legyen középfokú iskolai végezettsége. Így lényegében megindult a felelőtlen gyermekvállalás támogatása. Hogy ez mire jó? A választ Önre bízzuk…

Kapcsolódó híreink

Brüsszel belvárosát sétáló- és kerékpáros-övezetté alakítják ideiglenesen

Dunai Tibor

A Mi Hazánk kész megakadályozni a fővárosban kihelyezett új parkolóórák használatát.

bojtilaszlo

162 ukrán állampolgár jelentkezett be egy csengeri házba

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben