22.7 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Külföld

Izrael készen áll az iráni csapatok bombázására Libanonban és Szíriában

Izrael bejelentette, hogy készen áll az iráni és az Irán által támogatott erők bombázására Szíriában és Libanonban. A bejelentést azután tették, miután több olyan rakéta támadás történt Szíriában, amiért senki se vállalta a felelősséget.

Ez azonban nem újdonság, hiszen az izraeli légierő napi szinten megsérti Libanon légterét és onnan hajt végre támadásokat szíriai vél pontok ellen.

Ezt büntetlenül meg is teheti, hiszen Libanonnak nincs légierője, mely vissza tudná verni az illegális behatolókat. A nemzetközi közösséget pedig nem érdekli ha Izrael rendszeresen megsérti más országok szuverenitását.

Az izraeli légierő parancsnoka Amikam Norkin egy sajtónak adott videó interjúban kijelentette, hogy az ország megerősítette légierőjét, hogy támadni tudja az iráni alakulatokat Libanonban és Szíriában.

Az izraeli állam félelmének jelenleg az az oka, hogy az iráni forradalom legfelső vezetője Ali Khamenei ajatollah korábban bejelentette, hogy Irán bármilyen országot és csoportot támogatni fog, mely harcol Izrael ellen.

Khamenei imám kijelentésére Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök azonnal előhúzta a ,,náci kártyát,, és kijelentette, hogy az iráni vezető célja a zsidók elpusztítása. Ez azonban természetesen hazugság, hiszen az iráni vezetés különbséget tesz a zsidó vallás és a zsidó nép, valamint a politikai cionizmus között, melynek képviselője az ún. ,,Izrael állam,,.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Kapcsolódó híreink

Peking elrendelte a csengtui amerikai konzulátus bezárását

Dunai Tibor

Irán kivégzi a Szulejmáni hollétét eláruló kémet

Kiss Albert

Trump: a járványhelyzet szinte bizonyosan romlani fog

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben