22 C
Budapest
2020. június 3., szerda
Elemi.hu
Hírek Környezetvédelem

Itt a vége: kiszáradt a Viktória-vízesés

Lesz ez még rosszabb. Sajnos…

Ez csak a kezdet.

Egy hete írta több hazai online újság, hogy a globális felmelegedés számlájára írható súlyos aszály miatt szinte teljesen kiszáradt a Zambia és Zimbabwe határán található Viktória-vízesés.

Ez pedig itt a Vöröskereszt és Vörösfélhold Nemzetközi Szövetsége (IFRC) által 2019. december 12-én közreadott kép a kiszáradt Viktória-vízesésről Zimbabwéban november 20-án:

A Zambia és Zimbabwe határán található vízesés óriási víztömegéből most szinte semmi sem látszik, mivel az idei, példa nélküli szárazság rekord alacsonyra csökkentette a Zambézi vízszintjét. Mivel a zimbabwei és zambiai energiaellátás nagy mértékben támaszkodik a Kariba-gátra, a két ország határán álló, óriási vízerőműre, a szárazság áramkimaradásokhoz is vezetett.

Csak hogy legyen összehasonlítási alapja, íme a vízesés teljes pompájában:

(MTI/hvg)

Kapcsolódó híreink

Itt az újabb videó – visszatért főhősünk: Mi folyik itt Gyöngyösön?

Kiss Albert

Franciaországi “fiatalok” kerültek “idegállapotba”

Kemény János

Angliai hétköznapok: Bandaháborúk.

bojtilaszlo

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben