22.7 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Külföld

Iszlamista merényletet akadályoztak meg a hatóságok Dániában

Iszlamista terrortámadást akadályozott meg összehangolt akció keretében a dán rendőrség csütörtökön – jelentették be az ország hatóságai.

A dán rendőrség az elmúlt években több szélsőséges támadást akadályozott meg, köztük olyanokat, amelyeket a Jylland-Posten című dán napilap által 2005-ben közölt, Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákra adott bosszúnak szántak.

Decemberben az ország rendőrsége körülbelül 20 embert vett őrizetbe egy készülő iszlamista merénylet megakadályozása céljából országszerte végrehajtott razziákban.

Egyelőre nem tudni, a decemberi letartóztatásoknak köze van-e a csütörtöki rendőrségi akcióhoz, amelynek részleteit sajtótájékoztatón ismertetik.

(MTI, Fotó: Asif Hassan/AFP/Scanpix)

Kapcsolódó híreink

ENSZ BT: Megszálló vagy felszabadító volt a Vörös Hadsereg?

Joó György

Illegális migránsokat szállító hajó futott partra Görögországban

Irányi Dániel

Nem vicc! A koronavírus miatt drasztikusan javult a levegőminőség Kínában

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben