23.7 C
Budapest
2020. július 8., szerda
Elemi.hu
Sport

Ismét botlott a City, bajnok a Liverpool

Hét fordulóval a bajnokság vége előtt bajnokot avattak Angliában. A Manchester City vereséget szenvedett a Chelsea otthonában, ezzel pedig már a matematikai esélye is elszállt annak, hogy megvédjék címüket.

Noha a tavalyi bajnokság elképesztő izgalmakat hozott, s az aranyérmes kiléte csak az utolsó fordulóban dőlt el. Akkor a Liverpool rekordpontszámmal lett második helyezett a City mögött. Idén azonban letarolta a ligát. Egy vereséggel és két döntetlennel, összesen 86 ponttal vezeti a bajnokságot, míg a mögötte kullogó második helyezettnek is csak 63 pontja van.

Miután 90 percnyi dominancia után 4-0-ra verte a Crystal Palace-t, a bajnokesélyes előnye 26 pontra nőtt az őt üldöző Manchester City-vel szemben.

Nehéz feladat előtt találta magát Guardiola csapata. Ha életben akarják tartani halovány reményeiket a címvédésre, akkor győzniük kell a Chelsea otthonában.

A manchesteriek 2-1-es veresége pedig hivatalossá tette:

30 év után ismét bajnok a Liverpool!

Talán ez volt az első olyan mérkőzés, ahol több Liverpool szurkoló szorított a londoni kékeknek, mint Chelsea drukker. A Twittert elárasztották a kékek második gólját ünneplő vörösök videói:

Jürgen Klopp könnyeivel küszködve adott interjút.

Ez sokkal több, mint amit valaha is elérhetőnek gondoltam. Bajnokká válni ezzel a klubbal valami leírhatatlan érzés

– mondta.

(Fotó: Twitter)

Kapcsolódó híreink

A francia labdarúgóklubok júliusban felkészülési mérkőzéseket játszhatnak

Szabó Norbert

Hazai sikerével biztosította a bennmaradást az NB I-ben a ZTE

Irányi Dániel

Ilyen még nem volt: törölt minden bajnokságot a Magyar Vízilabda Szövetség

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben