13.7 C
Budapest
2020. június 2., kedd
Elemi.hu
Hírek Külföld

Ingyenessé teszik a parkolást az észak-olasz nagyvárosokban

Az észak-olaszországi nagyváros, Genova önkormányzata – követve Milánó példáját – lépéseket tett a személygépkocsik használatának megkönnyítésére a koronavírus-vészhelyzet miatt bevezetett „kijárási tilalom” időszakában – írja a legnépszerűbb olasz autós magazin, a Quattroruote internetes kiadása.

A döntés értelmében ingyenessé teszik a parkolást a Genovai önkormányzat által kezelt városrészekben, az úgynevezett „kék szigeteken” és a „zöld zónákban”. Ezek a területek normál esetben a gépkocsiforgalom elől elzárt, vagy korlátozott forgalmú városrészek, ahová eddig csak a tömegközlekedési járművek hajthattak be.

Az intézkedés célja, hogy csökkentsék a tömegközlekedési eszközöket igénybevevők számát, ezzel is mérsékelve a fertőzésveszélyt Liguria tartomány székhelyén, melyet a koronavírus tömegesen érintett. Az ingyenes parkolás feltétele, hogy az autósok a műszerfalon helyezzenek ki egy cédulát, amelyen feltüntetik a parkoló használatának okát, a telefonszámukat, illetve a helyet, ahol elérhetőek. Ideiglenesen mentesítik a bírság alól azokat a gépjárművezetőket, akiknek autói akadályozzák a köztisztasági járművek mozgását.

Genova önkormányzata Milánó példáját követte. Lombardia fővárosában egyébként először abból lett botrány, hogy a kvázi „kijárási tilalom” kezdetén tömegesen bírságolták meg a fizetős helyen hagyott autókat. Az össznépi felháborodást követően a város polgármestere 180 fokos fordulatot hajtott végre és ingyenessé tette a parkolást a város teljes területén.

Immár Észak-Olaszország többi nagyvárosa is hasonló lépésre készül. Trentino-Alto Adige tartomány székhelyének, Trento városának vezetése már bejelentette, hogy szintén ingyenessé teszik a parkolást az autósok számára eddig „tiltott” zónákban is.

forrás: autoszektor

Kapcsolódó híreink

Bács-Kiskun és Csongrád megyében már 226 állattartó telepen mutatták ki a madárinfluenzát

Dunai Tibor

Nincs alkotmányos lehetőség a lengyel elnökválasztás halasztására

Kemény János

Rossz hírek a Notre-Dame körül

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben