22.7 C
Budapest
2020. augusztus 10., hétfő
Elemi.hu
Sport

India már 2032-re készül, szeretne olimpiát rendezni

A koronavírus-járvány elmúltával India folytatja a 2032-es nyári olimpiai pályázata előkészítését.

Narinder Batra, az Indiai Olimpiai Bizottság elnöke azt mondta, továbbra is elkötelezettek a 2026-os ifjúsági és a 2032-es nyári ötkarikás játékok megrendezése iránt.

“Hosszú távon gondolkozunk, decemberig nem várható előrelépés, ugyanis most más feladataink vannak” – utalt a sportvezető a járványra.

Az indiai pályázat esélyeit csökkenti, hogy a 2010-es Nemzetközösségi Játékok megrendezése nem volt zökkenőmentes: a helyszínek átadása folyamatosan csúszott, komoly infrastrukturális problémák voltak és erős korrupciógyanú is felvetődött. Ezek mellett a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség kedden vette el Újdelhitől a jövő évi világbajnokság rendezési jogát, és adta Belgrádnak, mert az indiaiak nem utalták át időben a jogdíjat.

Indiának a 2026-os ifjúsági játékokért várhatóan Thaifölddel, Oroszországgal és Kolumbiával kell versengenie, míg a 2032-es nyári olimpiával kapcsolatban eddig az ausztrál Queensland, Sanghaj, valamint a két Korea közösen jelezte, hogy megrendezné.

Forrás: MTI Fotó: MTI/AP/Eugene Hoshiko

Kapcsolódó híreink

Norvégia tíz perc alatt elintézett minket

Kemény János

Elmarad az OSC-Eger vízilabdamérkőzés

Dunai Tibor

Jótékonysági tornát rendez a Bayern a Real és az Inter részvételével

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben