32.6 C
Budapest
2020. augusztus 8., szombat
Elemi.hu
Hírek Kiemelt Külföld

India harci repülőgépeket és rakétarendszereket vásárol

India 389 milliárd rúpia (1580 milliárd forint) értékben vásárol 33 harci repülőgépet és rakétarendszereket – jelentette be az indiai védelmi minisztérium csütörtökön a Kínával kialakult újabb feszültség nyomán.

A tárca a közlemény szerint a jelenlegi körülmények között a fegyveres erők határvédelmi képességeinek fejlesztése mellett döntött. Ugyanakkor nem tett közvetlen utalást a június 15-i indiai-kínai határincidensre, amelyben legalább húsz indiai katonai vesztette életét a Himalájában húzódó egyik vitatott határszakaszon.
A tájékoztatás szerint India 21 MiG-29-es és 12 Szu-30 MKI típusú harci repülőgépre, illetve a haditengerészetnek és a légierőnek szánt rakétarendszerekre adott megrendelést. A használtan vásárolt MiG-29-eseket Oroszországban újítják majd fel, míg a Szu-30-asokat licensz alapján a Hindustan Aeronautics indiai állami vállalt gyártja.

Az új repülőgépek India meglévő flottáját erősítik, amelyben 59 MiG-29-es és 272 Szu-30 MKI van.
A megrendelés páncélozott gyalogsági járművek beszerzésére is kiterjed.

Az indiai külügyminisztérium szerint mindazonáltal folytatódnak a feszültség csökkentését szolgáló konzultációk Peking és Újdelhi között.
A szovjet korszakból származó arzenálját modernizáló India a világ legnagyobb fegyverimportőrévé lépett elő.

MTI

Kapcsolódó híreink

Órabért fizet egy amerikai város a hajléktalanjainak a szemétszedésért

bojtilaszlo

Letartóztatták az időseket kifosztó borsodi bűnözőt

Szabó Norbert

Kína “globális közkinccsé” tenné a vírus elleni oltóanyagot

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben