III/II-es kommunista állambiztonsági ügynököt támogat a Jobbik Tatabányán – videóval

By on 2019.10.10. 0 545 Views

A kívülálló számára úgy tűnhet, a kommunista pártállam felélesztésén dolgozik Tatabányán a Jobbik. Az egykori radikális párt, amely nemrég még a leghangosabban szorgalmazta az ügynökakták nyilvánosságra hozását és a kommunista funkcionáriusok politikai közélettől való eltiltását, most a maradék, még aktív, egykori kommunista képviselővé választásán dolgozik.

A baloldali közös lista első helyén Fekete Miklós áll, aki az MSZMP megyei propaganda osztályán sajátította el a politika fortélyait. Nem lehet véletlen, hogy egyéniben nem vállalta a megmérettetést, de szép csendben első helyre rakták a listán.

Tatabánya hetes körzetében pedig a pártállam állambiztonsági szolgálatának, a Belügyminisztérium III. Főcsoportfőnökségének egykori ügynökét, Nagy Bélát támogatja a Jobbik. Nagy Béla katonaévei után rögtön a Belügyminisztérium III/II Csoportfőnökségéhez került elhárítóként, majd a rendszerváltás után a Nemzetbiztonsági Hivatalban dolgozott, innen szerelt le.

Az ÁVO felszámolása után a Belügyminisztérium III. Főcsoportfőnökség kereteiben szervezték újjá az államvédelmi feladatokat, majd a rendszerváltás után a III. Főcsoportfőnökségből lett a Nemzetbiztonsági Hivatal.