11.2 C
Budapest
2020. április 3., péntek
Elemi.hu
Hírek

Időközi választások voltak a hétvégén

Az időközi polgármester- és egyéni képviselői választásokra azért kerül sor, mert októberben szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végző jelöltek között – írja az MTI. Újraválasztották a korábbi polgármestert a Vas megyei Döröskén Dománé Tóth Erika független jelöltet választották meg polgármesternek a vasárnap megtartott időközi választáson a Vas megyei Döröskén – közölte a település jegyzője. 

Horváth Mihály Ferenc tájékoztatása szerint a 102 szavazásra jogosult közül kilencvenhatan járultak az urnához, érvénytelen szavazatot nem találtak. A 96 érvényes szavazatból 49-et szerzett meg Dománé Tóth Erika, aki eddig is vezette a községet. Hozzátette: ellenfele a szintén függetlenként indult Horváthné Varga Marietta Margit 47 szavazatot kapott.

A jegyző emlékeztetett rá, hogy azért kellett időközi választást tartani a községben, mert az októberi voksoláskor szavazategyenlőség alakult ki, akkor ugyanez a két jelölt mérkőzött egymással. Csenár Mátyás József lett a Győr-Moson-Sopron megyei Szakony polgármestere Eredményes és érvényes volt a vasárnap tartott időközi polgármester-választás a Győr-Moson-Sopron megyei Szakonyban, ahol öt szavazat különbséggel a függetlenként induló Csenár Mátyás József nyerte el a tisztséget – tájékoztatott a helyi választási iroda vezetője.

Szakonyban azért tartottak időközi polgármester-választást, mert október 13-án a két induló, Csenár Mátyás József és Farkas Gyula egyaránt 129 szavazatot kapott. Czipetics Györgyné elmondta, hogy Csenár Mátyás József 148, míg a szintén függetlenként induló korábbi polgármester, Farkas Gyula 143 szavazatot kapott. A névjegyzékben szereplő 389 ember közül 294-en voksoltak, három szavazat érvénytelen volt.

„A választást reggel hat és este hét óra között egy szavazókörben tartották, rendkívüli esemény nem történt” –

mondta a helyi választási iroda vezetője. A korábbi polgármester nyerte az időközi választást Gyulajon „Selmeci László, a település korábbi polgármestere nyerte a vasárnap rendezett időközi választást a Tolna megyei Gyulajon” – közölte a helyi választási iroda (hvi) vezetője.

Horváthné Tóth Valéria elmondta: a két független jelölt közül Selmeci László 273, Horváth Lajos 192 szavazatot kapott. A 965 lakosú faluban a 651 választásra jogosult közül 467-en voksoltak, két szavazat érvénytelen volt – tette hozzá. A hvi vezetője közölte azt is, hogy vasárnapra virradó éjjel valaki kővel bedobta az egyik jelölt, Horváth Lajos házának ablakát. Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője megerősítette a történteket, a rendőrség rongálás gyanújával ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

Az időközi polgármester-választást azért tartották, mert a tavalyi önkormányzati választáson Selmeci László és Horváth Lajos egyaránt 188 szavazatot kapott, a harmadik, szintén független jelöltre, Fogari Attilára tízen szavaztak.

Kapcsolódó híreink

Csokiért és energiaitalért vertek szét négy autót Miskolcon

Kiss Albert

Újabb lövöldözés Pécsen

bojtilaszlo

Nem létező röplabda csapatnak épülhet milliárdos csarnok.

bojtilaszlo

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben